Share on facebook
Share on email

Csokonai Vitéz Mihály 250

Mihály, avagy egy város kísértetei

Az idén 30 éves Anima Sound Systemet vezető Prieger Zsolt és fellépőtársai által megálmodott április 18-i szürreális zenei-irodalmi előadás abból a gondolatból jött létre, hogy a 250 éve született Csokonai Vitéz Mihály nem pusztán a múlt egyik mitikus alakja, hanem nagyon is jelen lévő személy: ő a nagy debreceni áramvonalas, sőt újhullámos repper. Humor, filozófia és tűnődés egy órában; garantáltan hatalmas élmény, ahogy a duma, poén, keménység, tradíció és főleg táncos zene összeér a Várkert Bazárban megrendezett előadáson.

Az idén 30 éves Anima Sound Systemet vezető, számtalan irodalmi estet megálmodó, a közelmúltban a Corvinánál könyvet is megjelentető Prieger Zsolt és társszerző-fellépőtársai: Balázsovics Mihály (Slow Village) és Subicz Gábor (Subtones, MAO) által megálmodott szürreális zenei-irodalmi előadás abból a gondolatból jött létre, hogy a 250 éve született Csokonai Vitéz Mihály, a magyar felvilágosodáskori irodalom egyik legjelentősebb költője nem pusztán a múlt egyik mitikus alakja, hanem nagyon is jelen lévő személy: ő a nagy debreceni áramvonalas, sőt újhullámos rapper.

Prieger komponistatársai, Balázsovics Mihály (MC Tink) és a debreceni jazztrombitás, Subicz Gábor is hasonlóképpen vélekedik, ezért határozták el, hogy együtt alkotnak meg egy olyan művet, amely atmoszférikus, táncos, filozofikus és elgondolkodtató, ugyanakkor szórakoztató. Ahogy egy másik nagy debreceni költő, Térey János írta: „Csokonai életműve olyan sűrű, meglepetésekkel teli, lombsuhogásos erdő, mint talán Weöresé és Aranyé a magyar költészetben. Évődő szerelmespárjainak, napfényes kertjeinek világa – a hasonlóképpen képességei csúcsára érkezve elhunyt – Mozartéval rokon.” Humor, filozófia és tűnődés egy órában; garantáltan hatalmas élmény lesz a közönségnek, ahogy duma, poén, keménység, tradíció és főleg táncos zene összeér.

Előadják:

Prieger Zsolt, Anima Sound System
Balázsovics Mihály, MC Tink
Subicz Gábor, Subtones, MAO

2023. április 18., kedd, 19:00 – Várkert Bazár, Rendezvényterem

További információ: https://varkertbazar.hu/esemenyek/mihaly-avagy-egy-varos-kisertetei

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek