Share on facebook
Share on email

Csodás Recirquel-előadások 2022 decemberében

Nagy rajongója vagyok a Recirquel társulatnak, ezért van olyan előadásuk, amelyet újra megnézek, és van, amit újként fedezek fel…

Recirquel: Kristály a Millenárison – a Müpa kihelyezett előadása Téli újcirkusz-mese (2022. dec. 26.)

A Recirquel az idei téli szezonban a Kristály felújított verziójával, új helyszínen ünnepli az év végi ünnepek hangulatát idéző produkció 5. évadát. A Kristály varázsvilága felnőtteket és gyermekeket egyaránt vár, ezúttal a Millenárison, ahol a csillogó jégbe fagyott, bámulatos meseképek a közönség szeme láttára és közreműködésével kelnek életre.A Vági Bence művészeti vezető által megálmodott alkotás klasszikus meséket megidéző története szerint Kristály-világ úrnője elvesztette hitét az emberi érzelmekben, ezért befagyasztja a világot, és csillogó, ám jeges falak közé zárkózik. A közönség és a fellépő művészek együtt keresik a szeretet melegségét, a fény reményét ebben a lenyűgöző illúziókkal és mutatványokkal teli térben. A nemzetközi hírű, magyar újcirkusz-társulat ünnepi hangulatot teremtő előadásában a közönség megcsodálhatja a Recirquel más produkcióiból a hazai közönség körében már jól ismert artisták mutatványait, akik ezúttal is hazai vendégművészekkel, köztük Magyarország legbravúrosabb hiphop táncosaival lépnek a jeges porondra.

Változás! Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy az előadás helyszíne a Millenáris Üvegcsarnok D épület (1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.).

2. Recirquel: My Land (2022. dec. 27. )

A nemzetközi hírű hazai újcirkusz-társulat, a Recirquel My Land című produkcióját 2018 augusztusában a világ egyik legrangosabb művészeti fesztiválján, az Edinburgh Festival Fringe keretében mutatta be, ahol a kritikusok több ezer produkció közül a legjobbnak ítélték. A Vági Bence által rendezett előadás az emberiség gyökereit, az ember és anyaföld közötti örök kapcsolatot állítja fókuszba, és jeleníti meg egy illúziókkal teli térben. A produkció egy új előadó-művészeti műfaj, a cirque danse kiteljesedése, de nemcsak műfaji szempontból tekinthető unikálisnak: ez a Recirquel első olyan darabja, amelyben kizárólag külföldi vendégművészek szerepelnek. Vági Bence hét, a maga zsánerszámában nemzetközileg is kimagasló ukrán artistát hívott meg, és az ő személyes élettörténetüket ‒ hagyományokat, szabadságot és szerelmet – kutatva hozták létre a produkciót.

Jó szívvel ajánljuk ezeket a különlegeselőadásokat minden kedves Olvasónknak!

Viant Kata

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek