Share on facebook
Share on email

A Budapesti Tavaszi Fesztivál II. kerületi programjai

A Margit-negyed project szervezésében

Tánc a Piacon- Budai Táncklub táncbemutatója – 2022.04.29. 15.00

Műsor:

Szollás Erzsébet- művészi tornacsoportja – Karikaetűd

Dékány Éva – jazz tánccsoportja – Egy kis swing (Little swing)

Dócs Eszter– show tánccsoportja – A Nagy Pénzrablás

Bárány Ilona – klasszikus balett, sztepp tánccsoportja – Sztepp tánc

Dalotti Tibor – társastánctánc tanítás

Táncra perdül a piac, és vele a profi és amatőr táncosok, akik a swing, balett, sztepp és társastáncok lépéseit próbálgathatják minden szinten, szabadon.

A Budai Táncklub 60 éve szolgálja a táncművészetet a Vízivárosban, a Kapás u. 55-ben. Négy
tagozaton évente több száz beiratkozott növendék látogatja az intézményt.

Célja a mozgáskultúra fejlesztése a kisgyermek kortól a felnőtt korosztályig, valamennyi oktatott műfajban. Őrzi hagyományait, néhai művészeti vezetője, Berczik Sára emlékét és módszertanát az esztétikus testképzést. Tanfolyamain és rendezvényein teret enged a klasszikus, modern és kortárs táncműfajoknak.

A Budai Táncklub tánccsoportjai ízelítőt adnak műsorukkal intézményük sokoldalúságából.

A bemutató végén az érdeklődők kipróbálhatják a társastáncot Dalotti Tibor társastánc pedagógus vezetésével.

Miért imádják sokan a páros táncokat? Próbáld ki és megtudod!

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Közönsége segítheti az Anima Musicae új évadát

Az ismert megszorítások ellenére az Anima Musicae meghirdeti a 2022/23-as évadát. A 12 éves múltra visszatekintő együttes állami támogatásainak kétharmadát befagyasztották, a zenészek mégis bíznak abban, hogy a hagyományos három nagy koncertsorozatukat az új évadban is meg tudják rendezni. Ennek érdekében arra kérik közönségüket, lehetőleg mihamarabb váltsák meg bérleteiket, hogy a remények szerint telt házas jegyeladással biztosítsák a koncertek megtartását.

A Bartók Feszt’ a Bartók-negyedről szól, de nem csak a Bartók-negyednek

Random Trip, Dés László és Nagy Ervin, Kollár-Klemencz Kamarazenekar – csak néhány név Újbuda új, kulturális-közösségi fesztiváljáról, mellyel a kerület a főváros programkínálatát szeretné színesíteni. A Bartók Feszt’ a Bartók-negyedről szól, de nem csak a Bartók-negyednek. Kurrens és aktuális témákkal foglalkozó civil szervezetek közül válogattunk a város és a fenntarthatóság témakörében az érdeklődőknek, miközben két színpadon egész nap koncertek várják a látogatókat.

Subtones lemezbemutató koncert

A Subtones műfaji határokon átívelő, dalközpontú szerzeményeivel néhány év alatt közönségkedvenc koncertzenekarrá vált a hazai jazzpop színtéren. Azért, hogy még közvetlenebbül tudjanak kapcsolódni a hazai közönséghez, augusztus végén megjelenő Lángolj című lemezükön kizárólag magyar nyelvű dalok lesznek hallhatók. A teljes lemezanyagot élőben, Ávéd János szaxofonvirtuóz vendégszereplésével szeptember 3-án a Várkert Bazárban mutatják be a közönségnek.

80 napot utazunk 90 perc alatt!

A TRIP és a Vígszínház a Kult2-vel együttműködésben bemutatja a 80 nap alatt a Föld körül című koncert színházi előadást. Az előadás bemutatója augusztus 18-án lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Később, augusztus 24-én megismétlik az utazást a Klebelsberg Kultúrkúria színpadán. Lóci játszik, mindenki játszik!