Share on facebook
Share on email

A Bartók Feszt’ a Bartók-negyedről szól, de nem csak a Bartók-negyednek

Random Trip, Dés László és Nagy Ervin, Kollár-Klemencz Kamarazenekar - csak néhány név Újbuda új, kulturális-közösségi fesztiváljáról, mellyel a kerület a főváros programkínálatát szeretné színesíteni. A Bartók Feszt’ a Bartók-negyedről szól, de nem csak a Bartók-negyednek. Kurrens és aktuális témákkal foglalkozó civil szervezetek közül válogattunk a város és a fenntarthatóság témakörében az érdeklődőknek, miközben két színpadon egész nap koncertek várják a látogatókat.

A Bartók Feszt’-en 11. kerületi és hazai civil szervezetekkel dolgozunk együtt, olyan témákat véve górcső alá, melyek a mindennapokban is érintik a belváros lakóit. Azzal foglalkozunk, hogyan lesz egy város számunkra élhető, mit tehetünk mi és mit a megválasztott városvezetők azért, hogy tisztább, fenntarthatóbb és egészségesebb környezetben élhessünk együtt, közösségben.

Az egész napos ingyenes eseményen 5 zenei előadóval, 14 hazai szervezettel, 40 családi és felnőtt programmal, gyermekkoncerttel és kerekasztal-beszélgetésekkel várjuk az érdeklődőket.

A 10-19 óráig működő civil faluban egész napos gyermekprogramokkal készülünk a legkisebbeknek, köztük számos olyannal, melyek a játék eszközeivel járják körül a társadalmi tudatosság témaköreit. A felnőttek közösségi workshopokon, társadalmi témájú programokon és kerekasztal-beszélgetéseken vehetnek részt a fenti témákhoz kapcsolódva. Délutántól megtelik a nagyszínpad Budapest prominens zenészeivel és alkotóival, a Bartók Béla utat és vonzáskörzetét, azaz a most születő Bartók-negyedet ünnepelve.

Bővebb információ a programokról: https://fb.me/e/21Sdmwr5t vagy www.bartokfeszt.hu

Röviden a Bartók-negyed kezdeményezésről:

A Bartók-negyed Budapest azon belvárosi része, mely a XI. kerületi Bartók Béla utat és a környező utcákat foglalja magában a Műegyetem rakparttól egészen a Karinthy Frigyes útig. Különlegessége abban rejlik, hogy önmagában megtestesíti a 15 perces városrész koncepcióját: gyalogszerrel minden fontos szolgáltató és intézmény 15 percen belül elérhető a lakók számára. Közben pedig a kerület önkormányzata külön figyelmet fordít arra, hogy a területen helyet kapjanak a minőségi, sokszor nagy múltú kulturális, gasztronómiai és közösségi szolgáltatók, azonban a jelenlétükkel támogassák, ne pedig elnehezítsék a lakókörnyezet békéjét és különlegességét.

A Bartók-negyedben tehát egymás mellett megfér a minőségi kultúra és szórakozás, mindeközben pedig egy biztonságos és feltöltődést nyújtó otthon a lakosok számára.

Szerintünk ilyen az a (bel)város, ami valóban (túl)élhető.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek