Share on facebook
Share on email

80 napot utazunk 90 perc alatt!

A TRIP és a Vígszínház a Kult2-vel együttműködésben bemutatja a 80 nap alatt a Föld körül című koncert színházi előadást. Az előadás bemutatója augusztus 18-án lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Később, augusztus 24-én megismétlik az utazást a Klebelsberg Kultúrkúria színpadán. Lóci játszik, mindenki játszik!

Phileas Fogg egy vérbeli angol úriember, aki precíz napirend szerint éli az életét. Köt egy képtelen fogadást, miszerint 80 nap alatt körbeutazza a földet, mert a menetrend szerint ez lehetséges. Csak hogy a világ nemcsak a menetrendre hány fittyet, hanem Mr. Fogg terveire is, és kezdetét veszi egy őrült utazás, vonaton, hajón, lóháton, elefánton, jégvitorláson és minden egyéb járművön. Másfél órás zenés káosz Jules Verne, Csorba Lóci, és Divinyi Réka ötleteiből.

Csorba Lóci nem pusztán zeneszerzőként vesz részt a produkcióban, zenekarával, a Lóci játszikkal aktív közreműködője is lesz az előadásnak. Fontos, hogy a zenekar nem betétdalokat játszik, hanem abszolút szerves része az előadásnak. „Azért ideális tehát számomra ez a felkérés, mert most nem a saját gondolataimat, érzéseimet kell megfogalmazni, hanem egy meglévő történetet kell elmesélni zenében, dalban.” – mesél Lóci.

Phileas Fogg és barátainak kalandjait a Vígszínház színészei – Hirtling István, Karácsonyi Zoltán, Szántó Balázs – és az SZFE harmadéves zenés-színész osztályának hallgatói keltik életre, a szövegkönyvet Divinyi Réka írta, az előadást Magács László rendezi.

„Nálunk nincs felső korhatár, sőt: igazi családi produkció készül. Van némi gyakorlatom az ilyen típusú színházcsinálásban: muszáj, hogy a történetnek legyenek olyan pontjai és helyzetei, amit életkortól függetlenül bárki élvezni tud.” – állítja a rendező.

A 121 szerepet eljátszó társulat:

A Vígszínházból: Hirtling István, Karácsonyi Zoltán, Phileas Fogg, Szántó Balázs

Novák Eszter és Selmeczi György zenés színész osztályából: Fekete Patrícia, Varga-Járó Sára, Illés Adrián, Krasznai Vilmos, Liber Ágoston, Tóth Dominik, Turi Péter

És a Lóci játszik zenekar:

Csorba Lóci

Biermann Áron

dr. Dobozy Ágoston

Fábián Tibor

Rácz Dániel

Vadász Gellért

Zene: Lóci Játszik

Szöveg: Divinyi Réka

Díszlet/Jelmez: Ocskó-Kü Kata

Koreográfus: Bakó Gábor

Korrepetitor: Szép András

Animáció: Asbóth Lili, Nádházi Eszter

Video: Magács Vince

Hang: Chudák Róbert

Fény: Dubniczky László

Asszisztens: Huszár Zsanett

Köszönet a gúláért: Hirtlingné Szuchányi Csillának és Szalma Istvánnak!

Rendező: Magács László

TRIP stáb: Szatai Zsófia, Pap Kriszta, Dimitrov Nikoleta

Jegyek:

Városmajori Szabadtéri Színpad:

Augusztus 18.: https://bit.ly/3PN5xr9

Klebelsberg Kultúrkúria:

Augusztus 24.: https://bit.ly/3SfhBmU

Weboldal: https://tripart.hu/hu/

Facebook: https://www.facebook.com/tripbudapest

Instagram: https://www.instagram.com/tripbudapest/

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek