Share on facebook
Share on email

Szenvedélyünk Tusványos: fontos versenybe nevezett Magyarország

Elindult az európai jövőképek éles versenye, amelyre "Magyarország is bejelentkezik", szövetséget építve a nemzetek Európájáért. 

Fölöttébb jelentős időszakban rendezik meg az idei tusványosi szabadegyetemet, „akkor, amikor a választás után belpolitikai stabilitás alakult ki, így hazánk nemzetközi mozgástere kibővült, közben pedig megkezdődött a felkészülés a jövő évi európai parlamenti választásra” – mondta az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke. Németh Zsolt a július 24-29. között Tusnádfürdőn megrendezendő szabadegyetemről szólva kiemelte: elindult az európai jövőképek éles versenye, amelyre „Magyarország és a Fidesz is bejelentkezik”, szövetséget építve a nemzetek Európájáért.

Hangsúlyozta: a szabadegyetem mottója, Szenvedélyünk Tusványos, ami azt jelzi, hogy a szókimondás, a nemzeti összetartozás-tudat, valamint a hagyományos értékekre épülő európai jövőkép a tábor szervezőinek és résztvevőinek identitásává vált. Kérdésre válaszolva Németh Zsolt közölte: idén is a rendezvény vendége lesz a magyar miniszterelnök.

Kifejtette: a külhoni magyarok természetes szövetségesei Magyarországnak és a Fidesznek, hiszen együtt olyan európai jövőkép megvalósítására törekednek, amelyben az EU és a megerősödő nemzetállamok, továbbá a kisebbségek autonómiája jól megfér egymással. Honunk szomszédai és regionális partnerei a legfontosabb szövetségesek, az Európai Néppárt pedig „a politikai családunk” – magyarázta.

Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke arról beszélt, hogy az idén 29. alkalommal megrendezett tábor „sajátos konstrukció”, hiszen annak idején nemzetpolitikai szabadegyetemként indult, később erre egy egyetemi és diáktábor épült, majd fesztivállá nőtte ki magát a rendezvény. Úgy látja, Tusványos alaptulajdonsága, hogy az állandóságot és az új kihívásokat vegyíti, és az értékeket mindenképpen igyekeznek megtartani, így például azt, hogy az aktuális politikai és közéleti kérdéseknek teret adnak. Minél inkább előítéletek nélkül akarnak közelíteni azokhoz a témákhoz, amelyek foglalkoztatják a társadalmat.

 

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek