Share on facebook
Share on email

Szédületes Tudomány – Legótól az űrkutatásig

Új sorozat a Várkert Bazár tudományos ismeretterjesztő kínálatában!

Gundel Takács Gábor vezetésével indulunk a mindennapokban jelenlévő tudományos kérdések nyomába. Izgalmas szakértői beszélgetések és a közönség interaktív bevonása mellett tárjuk fel a tudomány és technológia legfrissebb eredményeit, hogy az este végére mindenre válasz születhessen.

Feltárul a robotok színes világa, és megtudhatjuk, hogy ami 50 éve még csak álom volt, ma már a hálószobák ágya alatt takarít, vagy épp gyártja és nyomtatja mindennapunk használati tárgyait. Robotok a legótól az űrkutatásig, avagy hogyan működik egy önműködő gyár, és mi mindenre tud válaszolni egy intelligens asszisztens.

Műsorvezető: Gundel Takács Gábor
Szerkesztő-rendező: Bányai Gábor
Budai Csaba – adjunktus, BME – Mechatronika, Optika és Gépészeti Informatika Tanszék
Moczó Vilmos – Siemens Zrt. operatív vezetője
Tanos Áron – üzletág igazgató, Netlife Robotics
Tóth András – tudományos munkatárs, BME – Gépészmérnöki Kar, Gyártástudomány és -technológia Tanszék
Vincz Dániel – Mollia Ügyvezető-helyettes (Deputy CEO)
Különleges vendégek:
Pepper robot, Bábu

2022. április 8., péntek, 19:00 – Várkert Bazár, Rendezvényterem

További információ: https://varkertbazar.hu/esemenyek/szeduletes-tudomany-legotol-az-urkutatasig

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Rendhagyó világirodalmi séta Budapest zöld szívében: a Margitszigetre hív az Irodalom Éjszakája

A nyár immáron elmaradhatatlan kulturális eseménye az Irodalom Éjszakája. Június 1. és 3. között ismét rendhagyó világirodalmi sétára hív: a város és a világirodalom formabontó stílusban adnak egymásnak három estés találkozót Budapest zöld szívében, a Margitszigeten. Az esték folyamán 25 ország 25 szerzőjének a „SZIGETEK” témához kapcsolódó műveiből a Vígszínház kiváló színészei olvasnak fel szemelvényeket a sziget irodalomhoz nem feltétlenül kötődő, több esetben a közönség számára korlátozottan hozzáférhető helyszínein.

MH370: Megtalálhatják a repülőgépet?

2014. március 8-án nyomtalanul eltűnt a Malaysia Airlines MH370-es járata nem sokkal a Kuala Lumpurban történt felszállást követően. A Boeing gyártmányú utasszállító repülőgép eltűnése a légiközlekedés történetének legnagyobb rejtélyének is volt már nevezve. A közelmúltban publikált legújabb kutatási eredmények alapján komoly esély van arra, hogy sikerült beazonosítani a repülőgép lezuhanásának pontos helyszínét.

Április 29-én 40. alkalommal tisztelgünk a táncművészet és a táncosok előtt

Április 29-én 40. alkalommal tisztelgünk a táncművészet és a táncosok előtt, a „balett Shakespearejének” tartott Jean-Georges Noverre születésnapján. A táncművészet legnagyobb ünnepére a Magyar Táncművészek Szövetsége és a Nemzeti Táncszínház közös gálaműsorra készül, melynek a művészeti produkciók mellett része, a szakma ünneplése is: díjat kapnak a növendékek, elismert művészek, táncpedagógusok és neves alkotók.

Elkészült a Hosszú Katinka dokumentumfilm plakátja

A Hosszú Katinkáról szóló hivatalos életrajzi dokumentumfilm, Katinka címmel 2022. május 12-től látható a magyar mozikban. A Katinka dokumentumfilmnek elkészült a plakátja, amely Katinkára, mint sportolóra, és mint nőre fókuszál. A plakát két verzióját egyszerre használja majd a film forgalmazója, az InterCom.