Share on facebook
Share on email

Nagyok nagyjai – mindenki olvas

Az Ivan & The Parazol tagjainak könyvespolca

A Várkert Irodalom új sorozatában ismert művészek és gondolkodók idézik fel az ihletett pillanatokat Ugron Zsolna író vendégeiként. A Nagyok nagyjai egy spontán utazás a meghívott vendégek személyes könyvtárába, ahova néha váratlan kerülő utakon vagy éppen meghökkentő rövidítéseken jutunk el. Ők lesznek azok a „nagyok”, akik vallanak „nagyjaikról”, azaz legkedvesebb költőikről, íróikról. A sorozat március 29-i est vendégei; Vitáris Iván, Balla Máté és Nagy Katica. A szövegek az Ivan and The Parazol énekese és gitárosa mellett Nagy Katica színésznő tolmácsolásában hangzanak el – hol dalban, hol
prózában, hol duóban vagy éppen trióban.

Kivételes találkozások nyomába szegődünk, hiszen mindenki olvas és mindenkinek vannak meghatározó olvasmányélményei. A Várkert Irodalom új sorozatában ismert művészek és gondolkodók idézik fel az ihletett pillanatokat Ugron Zsolna író vendégeiként. Lesznek köztük olyanok, akikről tudjuk, hogy sokat olvasnak, és olyanok is, akikről talán nem az olvasás jut először eszünkbe. Ők lesznek azok a „nagyok”, akik vallanak „nagyjaikról”, azaz legkedvesebb költőikről, íróikról. A klasszikus vagy kortárs művek személyes vallomásokon, történeteken, anekdotákon keresztül kerülnek néha váratlan, szokatlan kontextusba. A Nagyok nagyjai egy spontán utazás a meghívott vendégek személyes könyvtárába, ahova
néha váratlan kerülő utakon vagy éppen meghökkentő rövidítéseken jutunk el.

binary comment

Ezúttal a klasszikus és fantasy, hazai és világraszóló irodalom egyszerre kerül terítékre: Szerb Antal és J. R. R. Tolkien ízig-vérig 20. századi karaktereit idézik meg vendégeink.

Mítoszokon és személyes vallomásokon, háttérsztorikon és drámai életutakon keresztül pillanthatunk be két rockzenész könyvtárába, avagy milyen könyvet vesz kezébe Vitáris Iván és Balla Máté, amikor épp nem a fülbemászó akkordok világában barangolnak?

A szövegek az Ivan and The Parazol énekese és gitárosa mellett Nagy Katica színésznő tolmácsolásában hangzanak el – hol dalban, hol prózában, hol duóban vagy éppen trióban.

„A világnak égető szüksége van egy kis jóságra – és aki a könyveket szereti, rossz ember nem lehet.” – Szerb Antal

Vendégek:
Vitáris Iván – énekes
Balla Máté – gitáros
Nagy Katica – színész
Ugron Zsolna – író, szerkesztő

2022. március 29., kedd, 19:00 – Várkert Bazár, Rendezvényterem

További információ: https://varkertbazar.hu/esemenyek/nagyok-nagyjai-mindenki-olvas-0

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek