Share on facebook
Share on email

Megjelent Dr. Csomai Zitaa „Nehézfém-kivezetés a gyakorlatban” című könyve

A nehézfémek veszélyei és kivezetési megoldásai

Dr. Csomai Zita, orvos-természetgyógyász a „Nehézfém-kivezetés a gyakorlatban” című legújabb könyvében a nehézfémek veszélyein túl a kivezetés gyakorlati kérdéseire is választ kap az olvasó, végig veszi a szükséges ásványi anyagokat, azok pótlási lehetőségeit, a kivezetéshez valóban hasznos módokat, gyógynövényeket, szereket. Zita gyermekkora óta orvos, vagy, ahogy ma mondaná, gyógyító akart lenni. Munkája során a legfontosabbnak a megelőzést tartja, az egészség megőrzését az életmód átalakításával, a stressz megfelelő kezelésével. A gyógyításban mindig a holisztikus szemléletet alkalmazza, a testi, a lelki és a szellemi, energetikai egységet, egészséget igyekszik helyreállítani.

A környezetünkben rengeteg nehézfém van mint például a higany, a kadmium, az arzén, de biológiailag idesoroljuk az alumíniumot is, ami ugyan nem nehézfém, de a szervezetben nehézfémként működik. Ezek egy része valamilyen módon bekerül a szervezetünkbe. A szervezetünk nagyon intelligens, amennyiben jelen vannak a működéséhez szükséges ásványi anyagok, akkor azok elsőbbséget élveznek a sejten belül és kívül. Azonban sajnos a legtöbb ember a táplálékkal már nem tudja fedezni a szükséges ásványi anyagokat, így a helyüket a számunkra haszontalan, sőt káros nehézfémek foglalják el. Amikor a nehézfémek beépülnek a sejtbe, megbénítják azok működését, akadályozzák a sejt működési folyamatait, az enzimfolyamatokat.

– A nehézfémek, ásványi anyagok kérdése már egészen fiatalkoromtól kezdve folyamatosan elém került, amikor még nem is tulajdonítottam ezeknek ekkora jelentőséget, és nem tudtam, mennyire fontos ez a terület – kezdte Dr. Csomai Zita, aki1991 és 1993 között Nagy-Britanniában tanult, ahol részt vett egy környezetvédelmi munkacsoport tevékenységében. A csoport az 1970-es évektől vizsgálta a tengerben élő Fucus serratus algákban lévő nehézfém- és méreganyag-koncentrációt.

– A DDT, amit már a 1970-es években betiltottak, még a ’90-es években is nagyon magas koncentrációban mérhető volt az algákban, ahogy a nehézfémek, a kadmium, a higany és az arzén is. A nehézfémek algákban mérhető mennyisége folyamatosan emelkedett ebben az időszakban. 2004-ben már orvosként és természetgyógyászati tanulmányokkal a hátam mögött újra előkerült ez a téma, és azóta foglalkozom a nehézfémekkel. Ami ebben a könyvben található, az nem valaki más protokollja, hanem a saját betegeim, tapasztalataim, méréseink és eredményeink alapján állt össze – hangsúlyozta a szakember, aki azt is kiemelte, hogy a nehézfémek leginkább az idegrendszert és a hormonrendszert károsítják. Egy ideig még tudunk kompenzálni, aztán amikor a nehézfémek mennyisége egy bizonyos szint fölé kerül, megjelennek a fizikai tünetek, labor- és szervi elváltozások. Gyakorlatilag egy idő után minden szerv érintett lehet, számtalan megbetegedés, kórkép köthető a nehézfémekhez.

A nehézfém-terheltséghez köthető állapotok, betegségek:

– gyermekkori viselkedészavarok (beleértve az autisztikus tüneteket, hiperaktivitást)

– inzulinrezisztencia

– cukorbetegség

– pajzsmirigy-alulműködés

– időskori degeneratív betegségek

– Alzheimer-kór

– daganatos betegségek

– hormonális problémák

– meddőség

– candida betegség

– Ez alatt az idő alatt nagyon sok olyan szerrel találkoztam, amiről azt állították, hogy kiviszi a szervezetből a nehézfémeket, de gyakran még hónapok elteltével sem történt változás sem a betegek tüneteiben, sem a méréseinkben. Rengeteg olyan szer került a piacra, melyek valamennyire működnek, de nem önmagukban. A könyvben leírt rendszert ha darabjaira szedjük szét, vagy kiemelünk belőle egy-egy szert, akkor már nem lesz ugyanolyan a hatása. Az is fontos, hogy ne keverjük más módszerekkel, főleg ne egyes kiragadott részeit, mert akkor egyik sem fog működni.

A kivezetéshez nagyon fontos, hogy még előtte az emésztőrendszert jó vagy legalább jobb állapotba hozzuk, mert a nehézfémek egyik kivezető felszíne a tápcsatorna membránja. A krónikus vírusfertőzésekkel is kell foglalkozni, mert ahol nehézfémek vannak, ott vannak krónikus vírusok is. Tehát a megfelelő táplálkozás (ami mentes az allergénektől, intoleranciát okozó anyagoktól, gyulladáskeltőktől, feldolgozott élelmiszerektől) és a vírusgátlás szerves része a komplex egésznek.

A kivezetés 4 fő pillérből áll, a nagy dózisú komplex ásványi anyag pótlásból, a kelátképzőkből, az agyi védelemből és a kiegészítő szerekből. Ezeket együttesen kell alkalmazni a legjobb eredmény eléréséhez.

Emellett elengedhetetlen a páciens után-követése, kérdőívekkel a tünetek változását követhetjük, laboratóriumi és alternatív vizsgálati módszerekkel pedig a fizikai állapotot, a nehézfémek mennyiségét követhetjük nyomon.

További információ:

https://www.drcsomaizita.hu/

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Angolszász tematikát követ az OPERA 2024/25-ös évada

A Nixon Kínában magyarországi bemutatója, a Stuart Mária és a Macbeth premierje is szerepel az Angol100 szezon kínálatában, de az OPERA új bemutatóval emlékszik meg Puccini Turandotjának és a szerző halálának centenáriumáról is.