Share on facebook
Share on email
Szerethető vagyok? Önismeret és önértékelés a XXI. században

Belső, mentális működésünk befolyásolja mindennapjainkat, meghatározza emberi kapcsolatainkat, felmerülő kérdéseinkre pedig a pszichológia adhat válaszokat. Szakértőink sebészi pontossággal tárják fel az okokat és megoldásokat, amelyek vendégeink történetein keresztül válnak átélhető keresztmetszetté mindannyiunk számára. Izgalmas témák hónapról hónapra Szily Nóra újságíró, pszichológus és coach műsorvezetésével a Mindennapi Pszichológia magazin és a Várkert Bazár közös sorozatában.

Minden személyiség vágyik olyan biztonságos kötődésre, amelyben átélheti a bizalmat, a nyugalmat, azt, hogy a másik nem fogja bántani. A szeretet utáni vágy legfőképpen csecsemőkori érzelmi kötődések mentén formálódik felnőtt korban. Azonban, ha valakinek a korai életéveiben az anya hullámzó érzelmekkel vagy érzelmi elérhetetlenséggel volt jellemezhető, az nem a biztonságot, hanem a szeparáció kínzó élményét kapja, ami a későbbiekben ahhoz vezet, hogy az illetőnek folyamatosan ellenőriznie kell a környezetét. Ez lesz az a tudattalan szeretetreméltósági törekvés, mely évtizedeken keresztül lehet valakinek olyan tulajdonsága, melyről nem is feltétlenül tud. 

Közreműködők:
Vendégek:
Tari Annamária klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta
Kamarás Iván színművész
Műsorvezető:
Szily Nóra újságíró, pszichológus, coach

2022. március 17., csütörtök, 19:00 – Várkert Bazár, Testőrpalota

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Rendhagyó világirodalmi séta Budapest zöld szívében: a Margitszigetre hív az Irodalom Éjszakája

A nyár immáron elmaradhatatlan kulturális eseménye az Irodalom Éjszakája. Június 1. és 3. között ismét rendhagyó világirodalmi sétára hív: a város és a világirodalom formabontó stílusban adnak egymásnak három estés találkozót Budapest zöld szívében, a Margitszigeten. Az esték folyamán 25 ország 25 szerzőjének a „SZIGETEK” témához kapcsolódó műveiből a Vígszínház kiváló színészei olvasnak fel szemelvényeket a sziget irodalomhoz nem feltétlenül kötődő, több esetben a közönség számára korlátozottan hozzáférhető helyszínein.

MH370: Megtalálhatják a repülőgépet?

2014. március 8-án nyomtalanul eltűnt a Malaysia Airlines MH370-es járata nem sokkal a Kuala Lumpurban történt felszállást követően. A Boeing gyártmányú utasszállító repülőgép eltűnése a légiközlekedés történetének legnagyobb rejtélyének is volt már nevezve. A közelmúltban publikált legújabb kutatási eredmények alapján komoly esély van arra, hogy sikerült beazonosítani a repülőgép lezuhanásának pontos helyszínét.

Április 29-én 40. alkalommal tisztelgünk a táncművészet és a táncosok előtt

Április 29-én 40. alkalommal tisztelgünk a táncművészet és a táncosok előtt, a „balett Shakespearejének” tartott Jean-Georges Noverre születésnapján. A táncművészet legnagyobb ünnepére a Magyar Táncművészek Szövetsége és a Nemzeti Táncszínház közös gálaműsorra készül, melynek a művészeti produkciók mellett része, a szakma ünneplése is: díjat kapnak a növendékek, elismert művészek, táncpedagógusok és neves alkotók.

Elkészült a Hosszú Katinka dokumentumfilm plakátja

A Hosszú Katinkáról szóló hivatalos életrajzi dokumentumfilm, Katinka címmel 2022. május 12-től látható a magyar mozikban. A Katinka dokumentumfilmnek elkészült a plakátja, amely Katinkára, mint sportolóra, és mint nőre fókuszál. A plakát két verzióját egyszerre használja majd a film forgalmazója, az InterCom.