Share on facebook
Share on email

Gáspár Bea újabb receptválogatásából egy nagycsalád mindennapjai sejlenek fel

A kötetben kezdő és haladó konyhatündérek egyaránt találnak fakanalukra valót.

Gáspár Bea újabb receptválogatásából egy nagycsalád mindennapjai sejlenek fel: van benne ételleírás és sztori dőzsöléshez, vendéglátásra és hétköznapokra, múltidéző és frissen tanult fogások, persze mindez a konyhából szemlélve, megélve és leírva.

Az első nagy fejezetben hagyományos ételek Bea módra megcsavart receptjeit találjuk, például a lekvárral bolondított mákos tésztát, a töltött aranygaluskát, vagy a klasszikus menzás fogások megújított változatait, mint a rántott párizsit krémes krumplifőzelékkel, vagy a krumplis lasagnét

A könyv második részében modern ételek receptjei sorakoznak. A mai konyhatechnológia sztárja, a konfitálás vagy a csirketerrine mellett remekül megférnek a háziasszonyokat segítő tippek is. Bea receptjeinek olvasása és elkészítése mindenkit rádöbbent, hogy az olyan különleges alapanyagok is, mint a kapribogyó, a batáta vagy a ricotta, néhány ügyes trükkel megszelídíthetők, és a család kedvenceivé tehetők. A receptek bevezetőiben gasztrotörténeti csemegékkel is szolgál a szerző, sőt megcsillantja humorát is, amint a hizlaló sportszeletről vagy a repülő madártejről ír.

A kötetben kezdő és haladó konyhatündérek egyaránt találnak fakanalukra valót.

Terjedelem: 144 oldal

Ár: 5.990 Ft

BOOOK Kiadó Kft.

www.boook.hu

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Egy átlag magyar nyelvtudás nélkül is több mint 4000 szót tud angolul – csak nem tudja, hogy tudja

Több mint négyezer olyan angol szó létezik, amit mindenki ismer, csak nem tudja, hogy tudja. Ezeket a kifejezéseket a hétköznapi életből, így reklámokból, filmekből, a bevásárlóközpontok polcairól, híres emberek nevéből, márkanevekből vagy akár a magyar nyelvből tanuljuk meg úgy, hogy gyakorlatilag észre sem vesszük. Legtöbbször magyar szóként azonosítjuk őket.