Share on facebook
Share on email

Felavatták a Napraforgó utcai mintatelepet bemutató információs táblát

A táblán túl a Pasaréti útról a Napraforgó utcába vezető kis híd környezetét is sikerült rendeznie az önkormányzatnak.

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook bejegyzésében tudatta, hogy a Napraforgó utca bejáratától sikerült eltávolíttatni az utcaképet rontó óriásplakátokat, és most pénteken ugyanott felavatták a mintatelepet bemutató információs táblát, mely az utca 1931. évi átadásának 90 éves jubileumára készült el.

A táblán túl a Pasaréti útról a Napraforgó utcába vezető kis híd környezetét is sikerült rendeznie az önkormányzatnak. A közterületet hamarosan bokrok, cserjék fogják közre.

Kilencven éve a Napraforgó utcában Magyarországon egymással rivalizáló építészek, kivitelezők fogtak össze és hoztak létre egy olyan mintatelepet, melynek azóta is csodájára járunk. Nem azt keresték, ami szétválaszt, hanem azt, ami összeköt. Az eredmény pedig magáért beszél.

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester köszönetét fejezte ki a Napraforgó Utcai Bauhaus Egyesületnek és annak fáradhatatlan vezetőjének, Megyeri Gábornak, hogy munkájuk eredményeként elkészült az információs tábla és ma is ámulattal léphetünk be a Napraforgó utcába!

Vigyázzunk egymásra!
Vigyázzunk Budára!

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Rekord: közel 14 ezer kockából rakták ki Petőfit

Ötven ember négy órán keresztül építette Lego kockákból Petőfi Sándor arcképét múlt hétvégén Kunszentmiklóson. Az összesen 13 824 darab építőkockából álló mozaik ugyan világrekordként még nem került hitelesítésre, de a szervezők tudomása szerint korábban még hasonlót sem alkotott senki. Érdekesség, hogy az utolsó Lego kockát “maga Petőfi Sándor” illesztette a figurára.

Balaton RETROspektív tárlatvezetés

Augusztus 14-én Glázer Tamás, a népszerű Tóretró Blog weboldal szerzője könnyed és élvezetes stílusban kalauzolja végig a közönséget a Balaton RETROspektív című kiállítás emblematikus tárgyai mögött meghúzódó, eddig ismeretlen történeteken. A blogger szórakoztató módon vegyíti gyermekkori élményeit és az elmúlt négy évben végzett kutatómunkájának eredményeit, hogy új, időnként meglepő szemszögből mutassa be a mindannyiunk által ismert balatoni hangulat „aranykorát”. Nemrég jelent meg a blogíró kutatásainak izgalmas eredményei is A Balaton legnagyobb rejtélyei című kötetben. A séta után balatoni témájú sikerfilmek, a Zimmer Feri és a Szerelmes biciklisták, is várják az érdeklődőket a Várkert Bazár szabadtéri vetítésén, az esemény ingyenesen látogatható.