Share on facebook
Share on email

Felavatták a Napraforgó utcai mintatelepet bemutató információs táblát

A táblán túl a Pasaréti útról a Napraforgó utcába vezető kis híd környezetét is sikerült rendeznie az önkormányzatnak.

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook bejegyzésében tudatta, hogy a Napraforgó utca bejáratától sikerült eltávolíttatni az utcaképet rontó óriásplakátokat, és most pénteken ugyanott felavatták a mintatelepet bemutató információs táblát, mely az utca 1931. évi átadásának 90 éves jubileumára készült el.

A táblán túl a Pasaréti útról a Napraforgó utcába vezető kis híd környezetét is sikerült rendeznie az önkormányzatnak. A közterületet hamarosan bokrok, cserjék fogják közre.

Kilencven éve a Napraforgó utcában Magyarországon egymással rivalizáló építészek, kivitelezők fogtak össze és hoztak létre egy olyan mintatelepet, melynek azóta is csodájára járunk. Nem azt keresték, ami szétválaszt, hanem azt, ami összeköt. Az eredmény pedig magáért beszél.

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester köszönetét fejezte ki a Napraforgó Utcai Bauhaus Egyesületnek és annak fáradhatatlan vezetőjének, Megyeri Gábornak, hogy munkájuk eredményeként elkészült az információs tábla és ma is ámulattal léphetünk be a Napraforgó utcába!

Vigyázzunk egymásra!
Vigyázzunk Budára!

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek