Share on facebook
Share on email

Felavatták a Napraforgó utcai mintatelepet bemutató információs táblát

A táblán túl a Pasaréti útról a Napraforgó utcába vezető kis híd környezetét is sikerült rendeznie az önkormányzatnak.

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook bejegyzésében tudatta, hogy a Napraforgó utca bejáratától sikerült eltávolíttatni az utcaképet rontó óriásplakátokat, és most pénteken ugyanott felavatták a mintatelepet bemutató információs táblát, mely az utca 1931. évi átadásának 90 éves jubileumára készült el.

A táblán túl a Pasaréti útról a Napraforgó utcába vezető kis híd környezetét is sikerült rendeznie az önkormányzatnak. A közterületet hamarosan bokrok, cserjék fogják közre.

Kilencven éve a Napraforgó utcában Magyarországon egymással rivalizáló építészek, kivitelezők fogtak össze és hoztak létre egy olyan mintatelepet, melynek azóta is csodájára járunk. Nem azt keresték, ami szétválaszt, hanem azt, ami összeköt. Az eredmény pedig magáért beszél.

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester köszönetét fejezte ki a Napraforgó Utcai Bauhaus Egyesületnek és annak fáradhatatlan vezetőjének, Megyeri Gábornak, hogy munkájuk eredményeként elkészült az információs tábla és ma is ámulattal léphetünk be a Napraforgó utcába!

Vigyázzunk egymásra!
Vigyázzunk Budára!

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Zsazsa Gabor Múzeum nyílt Budapesten

Május 26-án ünnepélyes keretek között nyitották meg a budapesti ORIGO Filmstúdióban a világ első olyan múzeumát, amelyet Zsazsa Gabor színésznő emlékének ajánlanak. A látogatók mások mellett a művésznő bútorait, ruháit, kitüntetéseit, személyes tárgyait és fotóit is megtekinthetik ezentúl a magyar filmtörténelem fontos helyszínén.

Rendhagyó világirodalmi séta Budapest zöld szívében: a Margitszigetre hív az Irodalom Éjszakája

A nyár immáron elmaradhatatlan kulturális eseménye az Irodalom Éjszakája. Június 1. és 3. között ismét rendhagyó világirodalmi sétára hív: a város és a világirodalom formabontó stílusban adnak egymásnak három estés találkozót Budapest zöld szívében, a Margitszigeten. Az esték folyamán 25 ország 25 szerzőjének a „SZIGETEK” témához kapcsolódó műveiből a Vígszínház kiváló színészei olvasnak fel szemelvényeket a sziget irodalomhoz nem feltétlenül kötődő, több esetben a közönség számára korlátozottan hozzáférhető helyszínein.

MH370: Megtalálhatják a repülőgépet?

2014. március 8-án nyomtalanul eltűnt a Malaysia Airlines MH370-es járata nem sokkal a Kuala Lumpurban történt felszállást követően. A Boeing gyártmányú utasszállító repülőgép eltűnése a légiközlekedés történetének legnagyobb rejtélyének is volt már nevezve. A közelmúltban publikált legújabb kutatási eredmények alapján komoly esély van arra, hogy sikerült beazonosítani a repülőgép lezuhanásának pontos helyszínét.

Április 29-én 40. alkalommal tisztelgünk a táncművészet és a táncosok előtt

Április 29-én 40. alkalommal tisztelgünk a táncművészet és a táncosok előtt, a „balett Shakespearejének” tartott Jean-Georges Noverre születésnapján. A táncművészet legnagyobb ünnepére a Magyar Táncművészek Szövetsége és a Nemzeti Táncszínház közös gálaműsorra készül, melynek a művészeti produkciók mellett része, a szakma ünneplése is: díjat kapnak a növendékek, elismert művészek, táncpedagógusok és neves alkotók.