Share on facebook
Share on email

Falfestmény a pasaréti volt katonai akadémia kerítésén

Őrsi Gergely polgármester kezdeményezésére a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt. és Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata együttműködésében, a hosszúlépés.járunk? és a Színes Város Csoport szakmai munkájával látványos kulturális projekt valósult meg a pasaréti volt katonai akadémián.

Őrsi Gergely polgármester kezdeményezésére a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt. és Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata együttműködésében, a hosszúlépés.járunk? és a Színes Város Csoport szakmai munkájával látványos kulturális projekt valósult meg a pasaréti volt katonai akadémián. A projekt első állomásaként a II. kerület 1956-os hőseinek arcképcsarnoka került fel falfestményként az akadémia kerítésének Hűvösvölgyi úti oldalára.

A projekt nagyszerű példája az ingatlanfejlesztő és a helyi önkormányzat együttműködésének. A II. kerület elkötelezett amellett, hogy leromlott állapotú, felújításra váró építmények kulturált megjelenést kaphassanak, de az 56-os arcképcsarnok, majd a későbbiekben a magyar animációs filmek népszerű figuráit bemutató falfestés értékteremtő és közösségépítő is egyben, erősíti a budai identitást és megismerteti a városrész értékeit az erre járókkal.

Az ingatlanalap és az önkormányzat együttműködésén túl a projekt színvonalas megvalósulását a két megvalósító szakmai partner garantálta. A Színes Város Csoport Magyarország első tűzfalfestéssel és köztéri dekorációs feladatokkal foglalkozó szervezete, amely 2009-es megalakulása óta számos látványos falfestménnyel gazdagította a magyarországi köztereket. A hosszúlépés.járunk? nemcsak vezető a városi séta szervező cégek piacán, de kulturális projektek sorában működött közre szakmai partnerként.

A kerítésfestés első ütemének zárásaként 2021. december 5-én 11 órakor Őrsi Gergely II. kerületi polgármester, Koniorczyk Bori a hosszúlépés.járunk? társalapítója és Megyeri András a Színes Város csoport alapítója egy közös, szimbolikus festéssel együtt fogják befejezni a kerületi 56-os hősök arcképcsarnokát.

https://masodikkerulet.hu/

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Írónők hitvallása a Várkert Bazárban a Kultúra Napja alkalmából

A Magyar Kultúra Napját január 22-én ünnepeljük, hiszen 1823-ban ezen a napon tisztázta le Kölcsey Ferenc a Himnusz kéziratát. Fontos lehetőség ez az időszak arra, hogy meghatározó alkotók emlékét, hagyományait idézzük fel. Idén a Várkert Bazár két
kiemelkedő női író életművét eleveníti fel: január 23-án Szabó Magda műveiből összeállított bensőséges esttel, január 24-én pedig Szepes Mária regénye ihlette táncelőadással várják a közönséget.

Mindennapi pszichológia: A kreativitás hatása a személyiségre

Január 20-án folytatódik a Mindennapi Pszichológia magazin és a Várkert Bazár rendezvénysorozata; a sorozat negyedik előadása a kreativitásra, annak személyiségre gyakorolt hatására fókuszál. A januári est vendégei; Gryllus Dorka színművész és Dr. Kőváry Zoltán, felnőtt klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus.

18 ismert arcot ültetett kamerák elé az Igényesférfi.hu zseniális interjúsorozata

Balogh Petya nagy dobása még hátravan, Apró Anna szerint hiába a pénz és a hatalom, ha nincs nyugalmad, Schiffer Miklós nem a titulusokban hisz, hanem a klasszikus értékekben – derül ki az Igényesférfi.hu online magazin 8 kérdés és 8 válasz videós interjúsorozatából, amelyből azt is megtudjuk, ki figyelmeztette Geszti Pétert arra, hogy az egónak is vannak határai.