Share on facebook
Share on email

Falfestmény a pasaréti volt katonai akadémia kerítésén

Őrsi Gergely polgármester kezdeményezésére a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt. és Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata együttműködésében, a hosszúlépés.járunk? és a Színes Város Csoport szakmai munkájával látványos kulturális projekt valósult meg a pasaréti volt katonai akadémián.

Őrsi Gergely polgármester kezdeményezésére a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt. és Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata együttműködésében, a hosszúlépés.járunk? és a Színes Város Csoport szakmai munkájával látványos kulturális projekt valósult meg a pasaréti volt katonai akadémián. A projekt első állomásaként a II. kerület 1956-os hőseinek arcképcsarnoka került fel falfestményként az akadémia kerítésének Hűvösvölgyi úti oldalára.

A projekt nagyszerű példája az ingatlanfejlesztő és a helyi önkormányzat együttműködésének. A II. kerület elkötelezett amellett, hogy leromlott állapotú, felújításra váró építmények kulturált megjelenést kaphassanak, de az 56-os arcképcsarnok, majd a későbbiekben a magyar animációs filmek népszerű figuráit bemutató falfestés értékteremtő és közösségépítő is egyben, erősíti a budai identitást és megismerteti a városrész értékeit az erre járókkal.

Az ingatlanalap és az önkormányzat együttműködésén túl a projekt színvonalas megvalósulását a két megvalósító szakmai partner garantálta. A Színes Város Csoport Magyarország első tűzfalfestéssel és köztéri dekorációs feladatokkal foglalkozó szervezete, amely 2009-es megalakulása óta számos látványos falfestménnyel gazdagította a magyarországi köztereket. A hosszúlépés.járunk? nemcsak vezető a városi séta szervező cégek piacán, de kulturális projektek sorában működött közre szakmai partnerként.

A kerítésfestés első ütemének zárásaként 2021. december 5-én 11 órakor Őrsi Gergely II. kerületi polgármester, Koniorczyk Bori a hosszúlépés.járunk? társalapítója és Megyeri András a Színes Város csoport alapítója egy közös, szimbolikus festéssel együtt fogják befejezni a kerületi 56-os hősök arcképcsarnokát.

https://masodikkerulet.hu/

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Olvass, tanulj és kutass a KSH Könyvtárban!

Az intézmény a budai oldal legnagyobb kölcsönzőkönyvtáraként és nyilvános szakkönyvtárként több mint 1 millió dokumentumot tartalmazó állományával egyszerre elégíti ki a szépirodalom és az ismeretterjesztő irodalom iránt érdeklődők igényeit, illetve statisztikai, demográfiai, közgazdaságtani, politikatudományi, bölcsészettudományi és szociológiai gyűjteményeivel az egyetemi hallgatók, oktatók, valamint tudományos kutatók számára kínál szakirodalmi bázist és kutatási teret, lehetőséget.

Magyar irodalmi művek 1956‒2016

„Magyar irodalmi művek 1956‒2016 címmel a kortárs magyar irodalmi művek lexikonja jelent meg a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintéze és az MMA Kiadó gondozásában, összesen 655 szócikket tartalmaz.