Share on facebook
Share on email

Falfestmény a pasaréti volt katonai akadémia kerítésén

Őrsi Gergely polgármester kezdeményezésére a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt. és Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata együttműködésében, a hosszúlépés.járunk? és a Színes Város Csoport szakmai munkájával látványos kulturális projekt valósult meg a pasaréti volt katonai akadémián.

Őrsi Gergely polgármester kezdeményezésére a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt. és Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata együttműködésében, a hosszúlépés.járunk? és a Színes Város Csoport szakmai munkájával látványos kulturális projekt valósult meg a pasaréti volt katonai akadémián. A projekt első állomásaként a II. kerület 1956-os hőseinek arcképcsarnoka került fel falfestményként az akadémia kerítésének Hűvösvölgyi úti oldalára.

A projekt nagyszerű példája az ingatlanfejlesztő és a helyi önkormányzat együttműködésének. A II. kerület elkötelezett amellett, hogy leromlott állapotú, felújításra váró építmények kulturált megjelenést kaphassanak, de az 56-os arcképcsarnok, majd a későbbiekben a magyar animációs filmek népszerű figuráit bemutató falfestés értékteremtő és közösségépítő is egyben, erősíti a budai identitást és megismerteti a városrész értékeit az erre járókkal.

Az ingatlanalap és az önkormányzat együttműködésén túl a projekt színvonalas megvalósulását a két megvalósító szakmai partner garantálta. A Színes Város Csoport Magyarország első tűzfalfestéssel és köztéri dekorációs feladatokkal foglalkozó szervezete, amely 2009-es megalakulása óta számos látványos falfestménnyel gazdagította a magyarországi köztereket. A hosszúlépés.járunk? nemcsak vezető a városi séta szervező cégek piacán, de kulturális projektek sorában működött közre szakmai partnerként.

A kerítésfestés első ütemének zárásaként 2021. december 5-én 11 órakor Őrsi Gergely II. kerületi polgármester, Koniorczyk Bori a hosszúlépés.járunk? társalapítója és Megyeri András a Színes Város csoport alapítója egy közös, szimbolikus festéssel együtt fogják befejezni a kerületi 56-os hősök arcképcsarnokát.

https://masodikkerulet.hu/

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Megjelent a Mandoki Soulmates magyar nyelvű, hazai és világsztárokat szerepeltető lemeze!

A világhírű zenei producer, kitűnő multi-ütőhangszeres, egyben dalszerző-énekes, Leslie Mandoki debütál ’Magyar Képek’ című gyönyörű, egyben mély kérdéseket felvető zenei eposzával, amely többek közt Bartók Béla műveiből merített. A formabontó albumon olyan magyar hangokat fedezhetünk fel, mint Ákos, Caramel, Charlie, Mező Misi, Pápai Joci, a néhai Szakcsi Lakatos Béla és Zséda, valamint nemzetközi kiválóságok és Grammy-díjas jazz-, pop-, és rock legendák hosszú névsorát. Az új kiadvánnyal párhuzamosan az idén 25. évfordulóját ünneplő, aranylemezes „Találkozások” CD is újból elérhető vadonatúj borítóval.