Share on facebook
Share on email

Az Óbudai Egyetem Ybl Építészeti Tanszék mesterképzős hallgatóinak ötletterveiből nyílik kiállítás a Szentendrei Képtárban

Az építészhallgatók a Vajda Múzeum, a Szentendrei Képtár és a Barcsay Múzeum épületeire dolgoztak ki ötletkoncepciót.

Vol. 01. Szituációk – kihívások címmel nyílik az Ybl Építészeti Tanszék mesterképzős hallgatóinak ötletterveiből kiállítás a Szentendrei Képtárban. Az építészhallgatók a Vajda Múzeum, a Szentendrei Képtár és a Barcsay Múzeum épületeire dolgoztak ki ötletkoncepciót.

A Ferenczy Múzeumi Centrum a kezelésében lévő épületek megújítására, fejlesztésére kötött együttműködési megállapodást az Óbudai Egyetem Ybl Építészeti Tanszékével.

A munkában az Ybl Építészeti Tanszék mesterképzős hallgatói vettek részt. A komplex tervezés során a Vajda Múzeum / Ferenczy ház (Alkotmány u. 1.), a Kereskedőház / Szentendrei Képtár (Fő tér 2-5.) és a Barcsay Múzeum (Dumtsa Jenő u. 12.) egységes fejlesztési ötletkoncepcióját dolgozták ki. A tervezés témavezetői Krizsán András DLA, Prof. Dr. Kiss Gyula DLA és Prof. Dr. Ferencz Marcel DLA voltak.

A november 18-án nyíló kiállításon külön teremben bemutatásra kerülnek a MűvészetMalom középső szárnyáról készült tervek is. Az ötlettervek december 9-ig tekinthetők meg.

Megnyitó időpontja: 2021. november 18. péntek, 18.00 óra
A kiállítás megtekinthető: 2021. november 19. – december 9.
Helyszín: Szentendrei Képtár (Fő tér 2-5.)

A vendégeket köszönti: Fülöp Zsolt polgármester
Bevezetőt mond: Prosek Zoltán múzeumigazgató
A kiállítást megnyitja: Dr. Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára

Szakmai ismertetőt tart: Prof. Dr. Kiss Gyula DLA, Ybl- és ICOMOS-díjas építészmérnök

OE YBL Építészmérnöki Intézet Épülettervezési Tanszék – tanszékvezető egyetemi tanár és B. Szabó Veronika építész, XYZ Design Labor építésziroda.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Zsazsa Gabor Múzeum nyílt Budapesten

Május 26-án ünnepélyes keretek között nyitották meg a budapesti ORIGO Filmstúdióban a világ első olyan múzeumát, amelyet Zsazsa Gabor színésznő emlékének ajánlanak. A látogatók mások mellett a művésznő bútorait, ruháit, kitüntetéseit, személyes tárgyait és fotóit is megtekinthetik ezentúl a magyar filmtörténelem fontos helyszínén.

Rendhagyó világirodalmi séta Budapest zöld szívében: a Margitszigetre hív az Irodalom Éjszakája

A nyár immáron elmaradhatatlan kulturális eseménye az Irodalom Éjszakája. Június 1. és 3. között ismét rendhagyó világirodalmi sétára hív: a város és a világirodalom formabontó stílusban adnak egymásnak három estés találkozót Budapest zöld szívében, a Margitszigeten. Az esték folyamán 25 ország 25 szerzőjének a „SZIGETEK” témához kapcsolódó műveiből a Vígszínház kiváló színészei olvasnak fel szemelvényeket a sziget irodalomhoz nem feltétlenül kötődő, több esetben a közönség számára korlátozottan hozzáférhető helyszínein.

MH370: Megtalálhatják a repülőgépet?

2014. március 8-án nyomtalanul eltűnt a Malaysia Airlines MH370-es járata nem sokkal a Kuala Lumpurban történt felszállást követően. A Boeing gyártmányú utasszállító repülőgép eltűnése a légiközlekedés történetének legnagyobb rejtélyének is volt már nevezve. A közelmúltban publikált legújabb kutatási eredmények alapján komoly esély van arra, hogy sikerült beazonosítani a repülőgép lezuhanásának pontos helyszínét.

Április 29-én 40. alkalommal tisztelgünk a táncművészet és a táncosok előtt

Április 29-én 40. alkalommal tisztelgünk a táncművészet és a táncosok előtt, a „balett Shakespearejének” tartott Jean-Georges Noverre születésnapján. A táncművészet legnagyobb ünnepére a Magyar Táncművészek Szövetsége és a Nemzeti Táncszínház közös gálaműsorra készül, melynek a művészeti produkciók mellett része, a szakma ünneplése is: díjat kapnak a növendékek, elismert művészek, táncpedagógusok és neves alkotók.