Share on facebook
Share on email

Az Óbudai Egyetem Ybl Építészeti Tanszék mesterképzős hallgatóinak ötletterveiből nyílik kiállítás a Szentendrei Képtárban

Az építészhallgatók a Vajda Múzeum, a Szentendrei Képtár és a Barcsay Múzeum épületeire dolgoztak ki ötletkoncepciót.

Vol. 01. Szituációk – kihívások címmel nyílik az Ybl Építészeti Tanszék mesterképzős hallgatóinak ötletterveiből kiállítás a Szentendrei Képtárban. Az építészhallgatók a Vajda Múzeum, a Szentendrei Képtár és a Barcsay Múzeum épületeire dolgoztak ki ötletkoncepciót.

A Ferenczy Múzeumi Centrum a kezelésében lévő épületek megújítására, fejlesztésére kötött együttműködési megállapodást az Óbudai Egyetem Ybl Építészeti Tanszékével.

A munkában az Ybl Építészeti Tanszék mesterképzős hallgatói vettek részt. A komplex tervezés során a Vajda Múzeum / Ferenczy ház (Alkotmány u. 1.), a Kereskedőház / Szentendrei Képtár (Fő tér 2-5.) és a Barcsay Múzeum (Dumtsa Jenő u. 12.) egységes fejlesztési ötletkoncepcióját dolgozták ki. A tervezés témavezetői Krizsán András DLA, Prof. Dr. Kiss Gyula DLA és Prof. Dr. Ferencz Marcel DLA voltak.

A november 18-án nyíló kiállításon külön teremben bemutatásra kerülnek a MűvészetMalom középső szárnyáról készült tervek is. Az ötlettervek december 9-ig tekinthetők meg.

Megnyitó időpontja: 2021. november 18. péntek, 18.00 óra
A kiállítás megtekinthető: 2021. november 19. – december 9.
Helyszín: Szentendrei Képtár (Fő tér 2-5.)

A vendégeket köszönti: Fülöp Zsolt polgármester
Bevezetőt mond: Prosek Zoltán múzeumigazgató
A kiállítást megnyitja: Dr. Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára

Szakmai ismertetőt tart: Prof. Dr. Kiss Gyula DLA, Ybl- és ICOMOS-díjas építészmérnök

OE YBL Építészmérnöki Intézet Épülettervezési Tanszék – tanszékvezető egyetemi tanár és B. Szabó Veronika építész, XYZ Design Labor építésziroda.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Rekord: közel 14 ezer kockából rakták ki Petőfit

Ötven ember négy órán keresztül építette Lego kockákból Petőfi Sándor arcképét múlt hétvégén Kunszentmiklóson. Az összesen 13 824 darab építőkockából álló mozaik ugyan világrekordként még nem került hitelesítésre, de a szervezők tudomása szerint korábban még hasonlót sem alkotott senki. Érdekesség, hogy az utolsó Lego kockát “maga Petőfi Sándor” illesztette a figurára.

Balaton RETROspektív tárlatvezetés

Augusztus 14-én Glázer Tamás, a népszerű Tóretró Blog weboldal szerzője könnyed és élvezetes stílusban kalauzolja végig a közönséget a Balaton RETROspektív című kiállítás emblematikus tárgyai mögött meghúzódó, eddig ismeretlen történeteken. A blogger szórakoztató módon vegyíti gyermekkori élményeit és az elmúlt négy évben végzett kutatómunkájának eredményeit, hogy új, időnként meglepő szemszögből mutassa be a mindannyiunk által ismert balatoni hangulat „aranykorát”. Nemrég jelent meg a blogíró kutatásainak izgalmas eredményei is A Balaton legnagyobb rejtélyei című kötetben. A séta után balatoni témájú sikerfilmek, a Zimmer Feri és a Szerelmes biciklisták, is várják az érdeklődőket a Várkert Bazár szabadtéri vetítésén, az esemény ingyenesen látogatható.