Share on facebook
Share on email

Az Óbudai Egyetem Ybl Építészeti Tanszék mesterképzős hallgatóinak ötletterveiből nyílik kiállítás a Szentendrei Képtárban

Az építészhallgatók a Vajda Múzeum, a Szentendrei Képtár és a Barcsay Múzeum épületeire dolgoztak ki ötletkoncepciót.

Vol. 01. Szituációk – kihívások címmel nyílik az Ybl Építészeti Tanszék mesterképzős hallgatóinak ötletterveiből kiállítás a Szentendrei Képtárban. Az építészhallgatók a Vajda Múzeum, a Szentendrei Képtár és a Barcsay Múzeum épületeire dolgoztak ki ötletkoncepciót.

A Ferenczy Múzeumi Centrum a kezelésében lévő épületek megújítására, fejlesztésére kötött együttműködési megállapodást az Óbudai Egyetem Ybl Építészeti Tanszékével.

A munkában az Ybl Építészeti Tanszék mesterképzős hallgatói vettek részt. A komplex tervezés során a Vajda Múzeum / Ferenczy ház (Alkotmány u. 1.), a Kereskedőház / Szentendrei Képtár (Fő tér 2-5.) és a Barcsay Múzeum (Dumtsa Jenő u. 12.) egységes fejlesztési ötletkoncepcióját dolgozták ki. A tervezés témavezetői Krizsán András DLA, Prof. Dr. Kiss Gyula DLA és Prof. Dr. Ferencz Marcel DLA voltak.

A november 18-án nyíló kiállításon külön teremben bemutatásra kerülnek a MűvészetMalom középső szárnyáról készült tervek is. Az ötlettervek december 9-ig tekinthetők meg.

Megnyitó időpontja: 2021. november 18. péntek, 18.00 óra
A kiállítás megtekinthető: 2021. november 19. – december 9.
Helyszín: Szentendrei Képtár (Fő tér 2-5.)

A vendégeket köszönti: Fülöp Zsolt polgármester
Bevezetőt mond: Prosek Zoltán múzeumigazgató
A kiállítást megnyitja: Dr. Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára

Szakmai ismertetőt tart: Prof. Dr. Kiss Gyula DLA, Ybl- és ICOMOS-díjas építészmérnök

OE YBL Építészmérnöki Intézet Épülettervezési Tanszék – tanszékvezető egyetemi tanár és B. Szabó Veronika építész, XYZ Design Labor építésziroda.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek