Share on facebook
Share on email

A magyar kultúra napja a II. kerületben

Kiegészítő táblákat helyeztünk el az utcanévtáblák alá, és idézetekkel díszítettük a Mechwart ligeti lépcsőjét

Kiegészítő táblákat helyeztünk el az utcanévtáblák alá a II. kerület azon a közterein, melyek a kulturális élet valamely szereplőjéről kapták a nevüket, hogy mindenki megismerhesse őket, aki szeretné.

A kiegészítő táblákon egy-egy idézettel emlékezünk, melyek vagy az alkotóról szólnak, vagy éppen tőle származnak. Feltüntettük azt is, mikor nevezték el az adott közterületet, és egy QR-kód beolvasásának segítségével alaposabban is megismerhetjük az adott író, zenész vagy színész életművét.

Meggyőződésünk, hogy a kiegészítő táblákkal közelebb kerülünk a kerület helytörténetéhez, sőt a teljes magyar kultúrtörténethez is, hiszen több esetben egészen meglepő lehet, hogy milyen körülmények miatt kapta egy-egy utca a nevét.

Szintén a magyar kultúra napja alkalmából olyan alkotók idézetei díszítik a polgármesteri hivatal lépcsőjét, akik valamilyen módon kötődtek városrészünkhöz. Éltek a kerületben vagy írtak Budáról, és mi jó okkal érezhetjük őket közelebb magunkhoz akár csak azt a pár sort elolvasva a Mechwart liget lépcsőjén.

Őrsi Gergely polgármester

https://www.facebook.com/orsigergely2kerulet/videos/1150643188807640/

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek