Share on facebook
Share on email

Így sodródott ki a vizes úton autójával Liptai Claudia

„Mától kezdve óvatosabban vezetek”

Vezetéstechnikai tréningen tesztelte sofőri képességeit Liptai Claudia. A műsorvezető rengeteg olyan helyzetet próbált ki, amelyek eddig a való életben elkerülték és bizony volt néhány szituáció, ami alaposan feladta neki a leckét.

Liptai Claudia autója ugyan a legmodernebb vezetéstámogató rendszerekkel lett felszerelve, a műsorvezető alaposan meglepődött, milyen veszélyes helyzetekbe kerülhet vezetés közben.

„Amikor megkaptam ezt a szépséget, akkor kaptam hozzá egy csodás ajándékot is, aminek a beváltásának ma jött el a napja. Itt vagyok a Driving Camp vezetéstechnikai pályán, ahol ahogyan már elmondtam, vannak vezetéstechnikai támogató rendszerek az autóban, de ahhoz, hogy jól vezessek és ezek a támogató rendszerek tudjanak élni, ahhoz kell egy jó vezető. Megpróbálom ezeket a képességeimet fejleszteni és olyan helyzetekbe hozom magam, amikbe a sima életemben nem vagy nem szívesen kerülnék, vagy félnék tőle, de a mai naptól már nem fogok” – mondta még a vezetéstechnikai tréning előtt a műsorvezető.

Liptai Claudiát a gyakorlópályán Zsurzs Jenő oktató segítette, aki minden részletre felhívta a műsorvezető figyelmét.

„A tréning arról szól, hogy olyan, a hétköznapok során előforduló vészhelyzetekre lehet begyakorolni megoldási, magatartási sémákat. Ezeket, ha begyakoroljuk és jön a vészhelyzet, azt hideg fejjel meg tudjuk oldani, hiszen már van a „könyvtárunkban” több jó megoldási séma, amihez hozzá lehet nyúlni” – magyarázta az oktató.

Liptai Claudia igyekezett a lehető legjobbat nyújtani a pályán, ahol sok meglepő szituációból kellett kikormányoznia magát. A vizes útszakaszon például alaposan kisodródott, de a szlalomozás is feladta a leckét a tévésnek. Mindezekből saját elmondása szerint rengeteget tanult és biztos benne, hogy a jövőben immár sokkal rutinosabban tudja majd kezelni a vészhelyzeteket.

„Az itt megéltek alapján nagyon örülök, hogy ennyi vezetéstámogató rendszer van az autómban, többek között a sávtartó rendszer, ami nem hagyja, hogy jelzés nélkül vagy akaratlanul elhagyjam a sávot. Vagy a keresztirányú forgalom-felügyelet, ami a kitolatásnál kamerájával sokkal előbb észleli a közeledő autót és figyelmeztet, hogy ne tolassak bele. Azt gondolom, hogy persze legfőképpen saját magamra számíthatok egy nehéz helyzetben, de nagyon boldog vagyok, hogy az autóm mindig segíteni fog nekem. Nagyon örültem ennek a lehetőségnek és mostantól jó pozícióban és sokkal óvatosabban vezetek, az biztos” – vonta le a konklúziót a tréningen tapasztaltakból Liptai Claudia.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek