Share on facebook
Share on email

Böjte Csaba Ferenc pápa látogatása alkalmával közös imára hív, a békéért

Ferenc pápa másfél év után újra Magyarországra utazik, hogy a békéért imádkozzon.

A Magyar Egyházzal egyetemben Csaba testvér, ferences szerzetes is szeretettel hív mindannyiunkat, hogy vegyünk részt április 30-án, vasárnap délelőtt a 9.30-kor kezdődő szentmisén, meghitt találkozón, ahol közösen imádkozzunk a Szentatyával a békéért. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója Lengyelországból indult lovas zarándoklat élménybeszámolójára is invitálja az érdeklődőket április 29-én 10.00-tól a Szentendrei szigeten lévő Pócsmegyer egyik éttermébe. Május elsején pedig a Normafa területén található Szent Anna réten 15.00-tól mutatnak be szentmisét.

Ferenc pápa harmadszor jön hozzánk, Magyarokhoz, a Kárpát medencébe. Újból jön, mert a harmadik világháború réme vetül az indulatok tépte bolygónkra, és szeretne velünk imádkozni az áldott békéért! Főpásztorunk a remény, a béke főpapja, ezért atyai szeretettel hív mindannyiunkat Budapestre! Mutassuk meg világunknak, hogy sokan, nagyon sokan állunk Főpásztorunkkal egyetemben a béke pártján! Budapesten a tervek szerint április 30-án, vasárnap reggel 06.00-kor találkozunk a Nyugati pályaudvar előtt. Ott hagyjuk az autókat, és gyalog megyünk a szentmisére kb. 100 gyerekkel. Szeretettel várjuk a kedves kollégákat, barátokat, támogatókat, a külön utasokat is! Vegyünk részt együtt e történelmi eseményen, a pápai szentmisén! – hangsúlyozza Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója, aki azt is elárulta, lovas zarándoklat indult Murányi Sándor vezetésével Lengyelországból a pápa tiszteletére.

– Ne csak mi magunk jöjjünk, hanem szólítsuk meg e földrész minden békeszerető lakóját, hogy ők is jöjjenek, és imádkozzanak velünk! Imádkozzunk hangosan, hogy hallgassanak el a fegyverek, és kezdődjön el a reményt jelentő, békét hozó őszinte párbeszéd e földön! A lengyelországi Fekete Madonnától, a Ferenc pápát fogadó Budapestre vezető lovas zarándoklat indult! Köszönet és hála, amiért a csapat a pápai zászlót magasba emelve hosszan lovagoltak Lengyelországon, Csehországon, Szlovákián és Magyarországon keresztül, hogy meghívják az ott élő embereket az április 30-ai szentmisére, melyet Ferenc pápa mutat be Budapesten! A szeszélyes áprilisi időben, a közel hatszáz kilométeres zarándokút bátor, jól felkészült vezetők nélkül nem sikerülhetett volna! – részletezte Böjte Atya, aki nyomatékosan kéri, minél többen vegyünk részt a látogatáson, a zarándoklaton, az élménybeszámolón egyaránt.

– Istennek legyen hála a lovas zarándokaink a lengyelországi Fekete Madonna szentélyétől szerencsésen hazaérkeztek Lengyelország, Csehország és Szlovákián keresztül Magyarországra! Szombaton április 29-én, 10.00 órakor köszöntsük nagy tisztelettel a több mint hatszáz kilométert lovagló zarándokokat a Szentendrei szigeten, Pócsmegyer helyiségben, a Pázsit tó Étterem udvarán, (Kossuth utca 32.). Szeretettel várjuk az érdeklődőket, hallgassuk meg együtt a zarándokok élménybeszámolóját! Ferenc pápa Budapesti látogatására Lengyel, Cseh és Szlovák testvéreinket invitáló lovas zarándokainak hosszú útjukat május elsején a Normafa területén található Szent Anna réten 15.00-tól bemutatott szentmiséjükkel szeretnék ünnepélyesen lezárni. Szeretettel hívnak mindannyiunkat e hálaadó szentmisére, melynek végén szintén megosztják e hosszú út során szerzett élményeiket! – örömmel mesélte Csaba Testvér.

– A tét óriási! A pusztító gyilkos háború már folyik! Ferenc pápa magasra emelte a béke zászlaját, az ő bizalma, hite minket is kötelez! Álljunk mellé, tegyünk meg mindent, hogy vele lehessünk április 30-án Budapesten, és ha lehet, még többen, mint Csíksomlyón vagy akár az Eucharisztikus Kongresszuson! – zárta Csaba Testvér.

További információ: https://www.facebook.com/MagnificatRo

https://www.magnificat.ro/portal/index.php/hu/

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek