Share on facebook
Share on email

A II. kerület segít a független előadó szervezeteknek, színházaknak

A járvány idején úgy "segítettünk" az Átriumnak, hogy a színház a közösségen segíthetett: miután a színházban nem lehettek előadások, elkezdtek maszkokat varrni, és hamarosan kerületiek ezrei hordták az önkormányzat megbízásából az Átrium által készített színes, mosható maszkokat.

A II. kerület segít a független előadó szervezeteknek, színházaknak. 2020 óta írunk ki pályázatot előadó-művészeti tevékenységet folytató szervezetek támogatására, amin több mint fél tucat egyesület, társulás vagy társaság jutott forráshoz, köztük az Átrium is.

Idei pályázatunkról ma született döntés, melynek értelmében 12 millió forinttal támogatjuk az Átriumot. Továbbá támogatást kap a Erdődy Kamarazenkar Alapítvány, a FÜGE Egyesület ÉS JURÁNYI HÁZ, a Sivasakti Kalánanda Táncszínházi Egyesület és a SOHARÓZA Közhasznú Egyesület.

A II. kerület önkormányzatának elsődleges feladata, hogy biztosítsa a saját tulajdonában lévő kulturális intézmények működését, ugyanakkor hiszem, hogy a sokszínűség és a sokszínű kultúra olyan érték, amelyért mindannyiunknak tenni kell. Az elszürkült Margit körútra az első színt éppen az Átrium hozta, amikor egy évtizede újra élet költözött a bezárt mozi helyére. Azóta rajtunk, budaiakon kívül szerte a városból, sőt az országból hétről-hétre ezrek töltötték meg az Átrium nézőterét.

Az önkormányzat évről évre igyekszik támogatni a budai független színházakat. Minden évben pályázatot írunk ki számukra, 2020 óta eddig összesen 48 millió forint értékben. Ezen felül a Fővárosi Közgyűlés tagjaként is azért dolgozom, a pesti kőszínházak mellett a budai független intézményeknek is jusson támogatás.

Mindezek mellett szükség van a budai polgárok segítségére. Természetesen magánemberként is támogattam a színházat, és tudom, nagyon sokan cselekedtek hasonlóan, hiszen csak az első héten több mint 30 millió forinttal támogatták az Átrium működését. Kérem, akinek lehetősége van rá, és még nem tette meg, áldozzon a budai független színházi élet megmaradására! https://tamogatas.atrium.hu

Vigyázzunk egymásra!

Vigyázzunk Budára!

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek