Share on facebook
Share on email
Tejtermék-helyettesítőkkel lemondás nélkül

Sokan esszük a tojásos reggelinket tejtermékekkel. A rántottába tejet keverünk, vagy a még meleg omlettre sajtot reszelünk. Ezt azonban sokan, a tejfehérje-allergiások, laktóz érzékenyek és a tejmentes étrendet folytatók nem tehették meg. Eddig!

Ma már a magyar fejlesztésű tojásfehérjéből készült tejtermék-alternatíváknak köszönhetően ugyanolyan gasztroélmény mellett helyettesíthetjük a túrót, sajtkrémet, tejfölt, tejet és számos egyéb terméket, hogy nem érezzük, bármilyen lemondást kellene tennünk.

Ismeritek, szeretitek a buggyantott tojást Hadik módra? Itt egy tej-, glutén- és cukormentes recept, ami a paleo étrendbe is beilleszthető.

Hozzávalók:
a húspogácsához:
2-3 evőkanál kókuszzsír
50 dkg sertéscomb
25 dkg főtt édesburgonya
olasz fűszerkeverék

a gombamártáshoz:
5 dkg kókuszolaj
fél fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál finomra vágott zöld petrezselyem
50 dkg gomba (pl. mint itt: galambgomba, rókagomba, pöfeteg vegyesen)
20 dkg ToTu extrán krémes
1-2 teáskanál citromlé vagy ecet
törött bors

a buggyantott tojáshoz:
8 tojás
2-3 evőkanál víz
1 teáskanál só
forrásban lévő víz

a tálaláshoz:
saláta
cékla
alma
balzsamecet
törött bors

A húspogácsához a húst és az édesburgonyát késes aprítóban összedolgozzuk. Ízesítjük a sóval és a fűszerkeverékkel. Nedves kézzel húspogácsákat formázunk a masszából, majd a kókuszolajon mindkét oldalán átsütjük.

A gombamártáshoz a finomra vágott vöröshagymát, csipetnyi sóval a kókuszolajon üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a zöld petrezselymet, majd pár perc pirítás után a felszeletelt gombát is. Készre pároljuk. Hozzáadjuk a citromlével és törött borssal elkevert ToTu extrán krémest. Ha szükséges kevés vízzel hígítjuk. Egyet forralunk rajta, és levesszük a tűzről.

A buggyantott tojáshoz vizet forralunk. Beletesszük az ecetet és a sót. A tojásokat egyesével feltörjük, majd hirtelen mozdulattal a vízbe öntjük, lehetőleg mindig oda, ahol éppen a legjobban forr. 2-3 percig főzzük, majd szűrőlapáttal kiemeljük a vízből.
Tálaláskor a húspogácsákra 1-1 buggyantott tojást teszünk. Leöntjük a gombamártással. Köretként kockára vágott céklával és almával megszórt salátát adunk, amit sóval, borssal és balzsamecettel ízesítünk.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Belgrádtól Sanghajig megismerhetik a magyar tojás-innovációt!

Tojásfehérjéből tejtermék-helyettesítők, funkcionális élelmiszerek? Igen, egy magyar találmánynak köszönhetően egyedülálló módon elő lehet ma már állítani a tej-, zsír- és szénhidrátmentes túró-, tejföl-, sajtkrém-alternatívákat, méghozzá

Robbant a koffeinbomba Londonban!

Great Taste Awards díjat kapott az esztergomi kávépörkölő üzem Gasztronómiai Oscar-díjjal felérő elismerést hozott haza augusztus 1-én az Egyesült Királyságból a 2011-ben alapított Pacificaffé. A