Share on facebook
Share on email

Tejmentesen is lehet te(l)jes a szerelem Valentin-napon

Szélsebesen közeledik 2024 legromantikusabb napja, azaz február 14. Valentin-napon szép szavakkal, vallomásokkal, 100%-ban egymásnak szánt estével ajándékozzák meg egymást a szerelmesek.

És persze olykor-olykor egy-egy tárgyi ajándék is előkerül, legyen szó ékszerről, élményutalványról, pezsgőről vagy éppen egy ínycsiklandozó süteményről. A finomságok kiválasztásánál gyakran gondban vannak az ételérzékenyek párjai. Azonban az ő életük is sokkal könnyebb ma már, mint néhány évtizeddel ezelőtt, hiszen számos tej-, glutén, szója- és hozzáadott cukor-mentes Valentin-napi finomság receptje kering ma már az interneten, amelyek közül egy igazi különlegességet be is mutatunk, egy tejmentes „túrós” sütit. Jó étvágyat hozzá!

ToTu-s Málnás süti Valentin-napra sütés nélkül (paleo)

Hozzávalók:

a málnazseléhez:

10 dkg málna (lehet fagyasztott is)

1 gramm zselatin

a krémhez:

60 dkg ToTu Rögös

10-15 dkg eritrit

2 kezeletlen citrom reszelt héja és kifacsart leve

1 vaníliarúd kikapart magjai

2,5 dl víz

2 dkg zselatin

20 dkg friss málna

eszköz:

őzgerinc forma

szívecskés lap

Először a málnazselét készítjük el, amihez az áttört málnavelőben, kis lángon feloldjuk a zselatint. A lap szívecskéinek a helyét kitöltjük vele. Hűtőbe tesszük dermedni (könnyebben mozgatjuk, ha eleve tálcára tesszük a lapot, még a munka elején). Ha megdermedt, az őzgerincformába csúsztatjuk. A formába beletöltjük a krémet, amihez a zselatint kis lángon feloldjuk a vízben. A málna kivételével az összes hozzávalóját krémesre turmixoljuk, majd óvatosan beleforgatjuk a málnaszemeket is. Hűtőbe tesszük dermedni 3-4 órára, még jobb, ha egész éjszakára. Tálcára borítjuk, majd óvatosan eltávolítjuk a szívecskés lapot. Máris fogyasztható.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi eszmecsere a tojásról Bretagneban

Magyar egyetemi oktatókból, hallgatókból és ipari partnerekből álló csoport utazott Franciaországba, Rennes városába, ahol egy Erasmus BIP (Blended Intensive Programme) nemzetközi együttműködésben tudhattak meg mindent a francia tojástitkokról.