És persze olykor-olykor egy-egy tárgyi ajándék is előkerül, legyen szó ékszerről, élményutalványról, pezsgőről vagy éppen egy ínycsiklandozó süteményről. A finomságok kiválasztásánál gyakran gondban vannak az ételérzékenyek párjai. Azonban az ő életük is sokkal könnyebb ma már, mint néhány évtizeddel ezelőtt, hiszen számos tej-, glutén, szója- és hozzáadott cukor-mentes Valentin-napi finomság receptje kering ma már az interneten, amelyek közül egy igazi különlegességet be is mutatunk, egy tejmentes „túrós” sütit. Jó étvágyat hozzá!
ToTu-s Málnás süti Valentin-napra sütés nélkül (paleo)
Hozzávalók:
a málnazseléhez:
10 dkg málna (lehet fagyasztott is)
1 gramm zselatin
a krémhez:
60 dkg ToTu Rögös
10-15 dkg eritrit
2 kezeletlen citrom reszelt héja és kifacsart leve
1 vaníliarúd kikapart magjai
2,5 dl víz
2 dkg zselatin
20 dkg friss málna
eszköz:
őzgerinc forma
szívecskés lap
Először a málnazselét készítjük el, amihez az áttört málnavelőben, kis lángon feloldjuk a zselatint. A lap szívecskéinek a helyét kitöltjük vele. Hűtőbe tesszük dermedni (könnyebben mozgatjuk, ha eleve tálcára tesszük a lapot, még a munka elején). Ha megdermedt, az őzgerincformába csúsztatjuk. A formába beletöltjük a krémet, amihez a zselatint kis lángon feloldjuk a vízben. A málna kivételével az összes hozzávalóját krémesre turmixoljuk, majd óvatosan beleforgatjuk a málnaszemeket is. Hűtőbe tesszük dermedni 3-4 órára, még jobb, ha egész éjszakára. Tálcára borítjuk, majd óvatosan eltávolítjuk a szívecskés lapot. Máris fogyasztható.
További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek