Share on facebook
Share on email

Tegyük változatossá, értékessé étkezésünket!

""Szabó Adrienn: Magyar superfood c. könyve már elérhető a Boook Kiadó webáruházában!

A szerzőről

Szabó Adrienn sokéves hazai és külföldi egyetemi tanulmányainak befejezése óta dietetikusként tevékenykedik. Életének minden napja a gyógyításról, a klinikáról, a betegeknek való segítségnyújtásról, valamint a tévhitekkel szembeni útmutatásról szól. A sütés-főzésre, konyhai ténykedésre terápiaként tekint – és ezt kizárólag ösztönösen csinálja, mert így lehet közben sokat kóstolgatni, fantáziálni, szórakozni.

A könyvről

TUDATOSSÁG – FENNTARTHATÓSÁG – KÖRNYEZETBARÁT TÁPLÁLKOZÁS

""

A superfood kifejezés sokak számára egyet jelent az egészséggel, hiszen olyan alapanyagot mutat, amely valamely értékes tulajdonságában kiemelkedik társai közül. A legnépszerűbbek sorát a goji bogyó, az avokádó, a tengeri moszat és a lazac vezeti, ám a vargányáról, a rizsről vagy akár a sárgarépáról, padlizsánról már csak kevesen tudják, hogy szintén igazi szuperélelmiszerek, ráadásul itthon is megteremnek.

E könyv szerzője nem kevesebbre vállalkozott, minthogy összegyűjtse mindazokat a hazánkban fellelhető zöldségeket, gyümölcsöket, gabonaféléket és olajos magvakat, melyek szupererővel rendelkeznek, így méltán viselhetik a magyar superfood elnevezést. Dietetikusként hitelesen mutatja be értékes tápanyagtartalmukat, egészségünkre gyakorolt pozitív élettani hatásukat és változatos konyhai felhasználásukat.

Mindezek mellett ahhoz is kellő bizonyítékkal szolgál, miért érdemes elsősorban a hazai szuperalapanyagokat beépíteni étkezésünkbe, és hogy ezzel a választással milyen sokat tehetünk a fenntartható, környezettudatos táplálkozás és életmód érdekében.

""

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek