Share on facebook
Share on email

Megjelent! Cserháti Tamara: Yalla! Tarts velem! – Kalandozások az izraeli konyhában

„A bagel nagyon sok emléket idéz fel bennem, hiszen amikor Izraelben járok, mindig ellátogatok Jeruzsálembe is, ahol kötelező újra és újra megízlelni ezt az isteni csemegét. A péksüteményt újságpapírba csomagolva kínálják egy kis zacskó za’atar kíséretében.”

A szerző, Cserháti Tamara – egykori szépségkirálynő, ma boldog, kétgyermekes családanya – olvasóit egy különleges utazásra invitálja az izraeli gasztronómiába. A könyv a 71 autentikus recepten túl betekintést nyújt az izraeli konyhaművészet eredetébe, annak bibliai gyökereibe és modern újításaiba. Végigvezet a nyüzsgő, kavargó, gazdag piactól a konyhafortélyokon át a hétköznapi és ünnepi asztalokig, és feltárja mindennek generációkon átívelő szerepét.

A kötet felépítése jól áttekinthető rendszerben kínálja az izraeli konyha fogásait az örök klasszikusoktól kezdve a halas, húsos, zöldséges ételeken, köreteken, salátákon át egészen az egyedi, keleti édességekig. Vásárlási tanácsokat ad a különleges hozzávalókhoz, és felidézi az olyan archaikus zsidó ünnepek menüsorát, mint a Hanuka, a Purim vagy a Ros Hásáná. Tamara izgalmas, hagyományt követő receptjeit kipróbálva magunk is otthonunkba varázsolhatjuk Izrael vibráló, sokszínű gasztronómiai kavalkádját.

Cserháti Tamara 2012-ben elnyerte a Miss World Hungary címet, ma kétgyermekes édesanya és boldog feleség. Munkája során sokat utazott az ázsiai térségbe, megérintette az ázsiai kultúra sokszínűsége, így nem csoda, hogy amikor izraeli férje hét évvel ezelőtt a közel-keleti konyha különleges ízvilágába kalauzolta, abba is menthetetlenül beleszeretett. Az izraeli gasztronómiát szakácskönyvekből, és férje nagymamájától, édesanyjától, valamint sógornőjétől sajátította el.

Kiadó: BOOOK Kiadó Kft.

Oldalak száma: 224

Ár: 6.990 Ft

www.boook.hu

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Milyen vízzel főzzük a kávét?

Lonkai Márton és Juhász Bálint, a Steamhouse kávékapszulák mögött álló kávés szakemberek elárulják, milyen vizet érdemes használni kedvenc reggeli italunk elkészítéséhez.