Share on facebook
Share on email

2. születésnapját ünnepli a Pilisi-medence első újhullámos kávézója, a Mozaik

Nemrégiben ünnepelte második születésnapját a Pilisi-medence első újhullámos kávézója, a Pilisvörösvár központjában található MOZAIK.

A mindösszesen harminchárom négyzetméteres kávézó éppen a napokban nyitotta meg a hasonló méretű kerthelyiségét az ide betérő vendégek előtt. A tulajdonos, Iflinger Zsolt elmondása alapján az üzlet szoros partneri, valamint baráti kapcsolatot ápol a kisvárdai Warda Coffee Roasters csapatával, ahonnan hétről-hétre érkeznek a frissen pörkölt specialty kávék.

A betérő vendégek két opció közül választhatnak, amennyiben espresso alapú italt fogyasztanának. Egyrészt gondoltak az „olaszos” ízek kedvelőre is, hiszen az egyik őrlőben általában egy dél-amerikai kávét találunk, ami inkább a csokoládés-mogyorós ízjegyeket hozza, míg a másik őrlőben mindig egy kicsit „vagányabb”, jellemzően afrikai kávéval számolhatunk, ami a savasabb, gyümölcsösebb vonalat képviseli.

Amennyiben tejes italban gondolkodnánk, úgy fontos tudnunk, hogy a közeli Máriahalomról érkezik 2-3 napos rendszerességgel a friss házi tej a Hétforrás Birtok jóvoltából. Alternatív opcióként zabtejet, vagy laktózmenteset választhatunk.

A kávézó kis mérete ellenére igen színes, sokszínű és rendkívül minőség-orientált termékpalettát kínál a vendégek részére. Hétfőnként a Pipacs Pékség kovászos kenyereinek mennyei illata járja át az üzletet, kedden és pénteken pedig az Artizán Kézműves Pékség péksüteményeit kóstolhatjuk. Minden más napon a pilisborosjenői Mandelbrot Pékség biztosítja a harapnivalót.

Amennyiben komplexebb, ún. „brunch” élményre vágyunk, akkor érdemes a szombat délelőtti órákban felkeresni a MOZAIK-ot, hiszen ezen a napon mindig valamilyen szezonális alapanyagokra támaszkodó reggeli menüt fogyaszthatunk egy jó kávé társaságában. Mindeközben a háttérben funky zene szól, a pult mögött mosolygós, sürgő-forgó arcokat látunk, mi pedig csak átadjuk magunkat a hely varázsának.

Látogassanak el Önök is ebbe a kis pilisvörösvári ékszerdobozba, megéri!

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek