Share on facebook
Share on email

Kik azok a Hajnali Sörfőzők?

Fiatalok, akik egyszer elkezdtek otthon sört főzni.

Létrejöttükkor így fogalmaztak: Évek óta foglalkozunk azzal, hogy egyre jobb, finomabb és különlegesebb kézműves söröket főzzünk a magunk örömére. A kritikusaink saját magunk voltunk, és igen magasra tettük a mércét. Most, hogy a saját elvárásainknak megfeleltünk és úgy éreztük, hogy a konyha után a hátsókertet is kinőttük, nagyobb játszóteret kerestünk magunknak és kézművesből kisüzemivé váltak söreink! Így lettünk mi a pilisborosjenői gerilla sörfőző csapat. 

Mi az a gerilla sörfőző?

A gerilla sörfőző (angolul contract vagy gipsy brewery) nem rendelkezik saját üzemmel, viszont rengeteg receptet kísérletezett ki, amit üzemi körülmények között is lefőz.

Hogyan kezdődött?

2016-ban készült el első kísérleti kézműves sörünk otthonunkban. A saját maximalizmusunk és közeli hozzátartozóink biztatására ezt újabb és újabb főzések követték. IPA, APA, búza és porter sörök követték egymást a listán. A recepteket tökéletesítettük, és a technológiánk is szép lassan kikristályosodott.

Hajnali sörfőzők – Pilisborosjenő – 2020 szeptember 30

Hogyan jutottatok el idáig?

2018-ban léptük meg az első igazán nagy lépést, és lefőztük első nagyközönségnek szánt sörünket, a Fraktált, melyet a pilisborosjenői B52 Jazzfeszten hatalmas sikerrel mutattunk be. Azóta rengeteg sörünk elérhető már, és a kezdeti egy terméktől eljutottunk odáig, hogy párhuzamosan 4-5 tételünk elérhető. Már külföldön is ismertek vagyunk, rendszeresen szállítunk például Szlovákiába, Hollandiába kisebb-nagyobb mennyiségben.

Miért Hajnali?

A ’Hajnali Sörfőzők’ név sok szálon kötődik a sörfőző csapathoz. Többféleképpen értelmezhető. Nem egyszer a kemény munka vagy a szórakozás húzódott el hajnalig. Jellemzően a jó hangulatú sörfőzések is hajnalig tartanak, hogy minden munkafolyamatot le tudjunk zárni! Vagy éppenséggel a hajnalok hajnalán kezdjük meg.

Mik a tervek?

Vajon mi lehet az álma egy gerilla csapatnak? Természetesen az, hogy felépítsenek egy sörfőzdét ott, ahol még nincsen, a szülőfalujukban, Pilisborosjenőn. Ez a cél lebeg szemünk előtt, és éjt nappallá téve ezen dolgozunk keményen. Bízunk benne, hogy minél előbb kiszerelhetjük az első eresztést saját sörfőzdénkben. Addig is fontos számunkra, hogy folyamatosan fejlődjünk és kísérletezzünk. Azt szeretnénk, hogy a mi söreink nem csak kellemes ízeket, hanem maradandó élményt is nyújtsanak. Így lesz számunkra igazi élmény a sörfőzés.

Milyen söröket főztök?

Sokfélét, az alap, ismertebb söröktől kezdve az egészen elborult, izgalmas tételekig. Alapnak számít ma már egy IPA, de egy barna sör is. Nekünk ilyen is van.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek