Share on facebook
Share on email

Kerek Brigitta: otthon, piték, napSütés

A nemrégiben nemzetközi elismerésben is részesült kiadó szívügyének tekinti, hogy színvonalas, professzionális, mind vizuálisan, mind tartalmilag kifogásolhatatlan könyvek szülessenek a magyar gasztronómiát kedvelő olvasóközönség számára.

Újdonságunk huszonöt izgalmas, a szerző tippjeivel fűszerezett receptet ajánl a friss tavaszi változatoktól a könnyű nyári ínyencségeken keresztül a melengető őszi és egyszerűen összeállítható téli finomságokig.

Egy finom pite bármelyik évszakban megkoronázhatja a napunkat, megédesítheti a családi együttlét pillanatait, lenyűgözheti a barátokat. Titka a gondosan összeállított tészta, a kreatívan variálható töltelék, no meg a szív és a lélek, amivel készítik.

A frissen megjelent kötet huszonöt izgalmas receptet kínál, a szerző gondos és egyszerűen követhető tippjeivel. A cél az volt, hogy olyan receptgyűjtemény szülessen melyben hasznos tippek, fortélyok találhatóak, köztük a pontos mennyiségek grammban megadva és a bevezető rész teljes tartalma, amely minden tudnivalót tartalmaz az alapoktól kezdve.

Az ínycsiklandó fotókkal illusztrált piték tematikus bontásban szerepelnek, amit a szerző többször is kiemel:

„Nagyon fontos számomra a helyi alapanyagok használata és a fenntarthatóság. A könyv fejezeteit évszakokra tagoltam, hogy mindig az aktuálisan érő gyümölcsöket használhasd fel, és újra beleszerethess ezekbe az alapanyagokba, vagy egy ünnep alkalmával csak elég legyen fellapoznod a könyvet, hogy ihletet meríthess belőle.”

Kerek Brigi pités könyve izgalmas, a szerző tippjeivel fűszerezett recepteket ajánl a friss tavaszi változatoktól a könnyű nyári ínyencségeken keresztül a melengető őszi és egyszerűen összeállítható téli finomságokig. Kipróbálhatjuk, mi sül ki a fanyar rebarbara és az édes eper párosításából, mi a titka a jó sárgabarackos-joghurtos galette-nek és a nagyi almás pitéjének, milyen ízélményt nyújt a sütőtökös quiche kecskesajttal megfejelve, vagy hogyan bolondítja meg egy kis forralt bor, netán rozépezsgő a tölteléket.

A gazdagon illusztrált könyv tálcán kínálja nekünk az alap pitetészták elkészítésének fortélyait, figyelemmel a nemzetközi gasztronómiai palettára, de praktikus tanácsokat kapunk ahhoz is, hogy milyen konyhai eszközöket célszerű választani egy pite sikeres elkészítéséhez.

A könyv végén kisokos segít eligazodni a különböző nemzetek inspiráló variációi között: vajon mi a különbség az édes kis francia tarte, a forró amerikai pie és a vagány olasz crostata között.

A hiánypótló kötet mindenki számára hasznos kézikönyvként forgatható, mellyel érthetően és világosan eligazodhatunk a mai divatos és klasszikus piték, tészták és töltelékek között. Olyan gyakorlati tudást szerezhetünk belőle, amivel bármikor megalkothatjuk aztán a saját ötleteinket is és bátran kísérletezhetünk az alapok gyakorlása után.

———

Kiadó: BOOOK Kiadó Kft.

Oldalak száma: 134

Ár: 5.490 Ft

www.boook.hu

https://www.boook.hu/termek/kerek-brigitta-otthon-pitek-napsutes/

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek