Share on facebook
Share on email

„Ilyen finom nincs másik”…

Elmondhatjuk ezt a rendkívül vékonyra szeletelt nyers baconról, melynek gyártását a Tamási-Hús Kft. immár 20 éve folyamatosan tökéletesíti. S, hogy kezdődött?

A Tamási-Hús Kft 2007-ben kezdte meg működését Tamásiban és füstölt szalonna, főtt szalonna és a sült, úgynevezett crispy bacon szalonna gyártására specializálódott. 2020-ban 14 milliárd forintnyi beruházását hajtott végre, amelyhez 3,5 milliárd forint támogatást adott a magyar kormány, a beruházással 255 új munkahelyet teremtett a cég, így létszáma jelenleg 400 fölött van, amely bővíthető. A fejlesztéssel az itt előállított, szeletelt bacontermékek gyártási kapacitása 120 százalékkal nőtt és megduplázódott a sült bacontermékek gyártása is. A Tamási-Hús ennek köszönhetően Magyarország piacvezető bacon gyártójává válhatott.

A cég által alkalmazott teflonos eljárás egyedülálló, nemzetközi szinten is versenyképes magas minőségű termék gyártását teszi lehetővé. A vállalat a 2018–2022-es időszakban három beruházásban valósította meg a kapacitásbővítést. A fejlesztés során új üzemet- és raktárépületet hoztak létre, valamint beszereztek új baconszeletelő- és sütő gépsorokat, szalonnaprést, anyagmozgató gépeket és levegőtisztító berendezéseket.

A cég az indulása óta többféle márkanév alatt forgalmaz termékeket, de a Superbrands díjas Gierlinger Premium Bacon piacvezetőnek számít. A Gierlinger Holding Tamásiban működő üzeme a füstölt szalonnára, főtt szalonnára és a sült, úgynevezett crispy bacon szalonna gyártására specializálódott, de a tamási gyártósorokról kerül ki az innovatív Gierlinger berner is. A különböző bacon termékek változatos formákban és kiszerelésekben készülnek a kiskereskedelmi és a HORECA fogyasztók számára. Legyen szó szeletelt vagy kockázott szalonna termékről, minden kizárólag európai húsból készül.

A cég zászlóshajó terméke e Gierlinger Premium Bacon

A vékony bacon szeletek a feldolgozás során nem találkoztak fehér vagy barna cukorral, mézzel vagy fruktózzal, a tökéletes minőségű sertés császárszalonna kizárólag a sótól és a bükkfa füstöléstől nyer zamatot. Ez a bükkfán füstölt császárszalonna, prémium alapanyagból, gondos feldolgozással készül, nem tartalmaz ízfokozókat, nátrium-glutamátot, illetve nincsenek benne térfogatnövelők, mint például a karragén. Tökéletes vastagságú szeletekre vágva, 100, 200, 2x200g-os és 1000g-os kiszerelésben kerül értékesítésre, míg a nemrégiben piacra dobott 150-osg és 2x150g-os szélesebb verzió az oldalszalonna húsosabb részéből készült kifejezetten olyan fogásokhoz, ahol a sült bacon textúrája mellett a húsosabb ízdominancia a fontos.

Családbarát munkakörnyezet

A cég elkötelezett munkatársai élet- és munkakörülményei folyamatos fejlesztése iránt is, ezért döntött már évekkel ezelőtt a mint- egy húsz gyermek befogadására alkalmas bölcsőde kialakítása mellett. A gyermekfelügyelet munkahelyi megoldása megsokszorozza a családos munkavállalók, főleg a nők el- helyezkedési esélyeit és kedvét. Az, hogy a gyermekellátás és a munkaidő összhangba kerültek, a munkába járás leegyszerűsödött és hogy a gyermekek a szülőtől mind- össze néhány percnyi távol- töltik idejüket, nem csak a dolgozók számára érték, hanem jobb munkahelyi légkört is teremt, amely a cég, valamint a munkavállalók számára is egyformán előny. – tudtuk meg Kovács Viktória bölcsőde vezetőtől.

Családbarát Vállalat díjat és a Magyar Telekom Csoport vándordíját nyerte a Tamási-Hús Kft. 2021-ben

A bölcsőde, majd a hozzá kapcsolt, nagyobb gyerekeknek kialakított gyermekmegőrző mellett a 2020/2021-es tanévben a nevelési szünetekben különböző táborokokat is szerveztek 3-8 éves gyermekek számára. A gyermekek felügyeletének megoldása létfontosságú a dolgozni vágyó szülőknek, de fontosnak tartottuk, hogy teljesítsük a gyermekek életkorához alkalmazkodó minőségi étkezéseket, illetve a korai fejlesztések szintén rendkívüli anyagi és mentális terhet jelenthetnek a dolgozó szülőknek, amit azzal csökkentettek, hogy az intézményben, szervezett formában elérhetővé tették a legfontosabb fejlesztő foglalkozásokat és szakembereket. A Családbarát díj azért kiemelten fontos a Tamási-Hús Kft. számára, mert az elismerés azt jelenti, hogy a prémium minőség és harmónia, amely a termékeket jellemzi, munkadói attitűdjükben is megjelenik: minőségi munkakörülmények, rugalmasság, a munkavállalói igények figyelembevétele és családcentrikusság.

Környezettudatosság, karbonsemlegesség

A Tamási-Hús Kft. az elmúlt években széles körben igyekezett olyan beruházásokat és fejlesztéseket végrehajtani, amelyek a zöldebb termelés irányába mozdítják el a vállalat működését. A vállalat az idei év során megvalósítja, hogy a gyártás során keletkezett, nem kiküszöbölhető környezeti karbonterhelését semlegesíti, azaz a káros gáz kibocsátásával azonos mértékben klímabarát projekteket támogat. A támogatott projektek a legmagasabb klímavédelmi sztenderdek szerint kerültek minősítésre így biztosítani tudják, hogy megvalósításuk során ugyanolyan mértékben csökkentik az üvegház hatású gázok kibocsátását, mint a vállalat gyártáshoz köthető karbonlábnyoma.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek