Share on facebook
Share on email

Forró levegős sütő teheti hatékonyabbá a fogyókúrát

Egészséges és ízletes is lehet a diéta a divatos konyhai eszközzel

Hamarosan itt a strandszezon, amikor mindenki egy utolsó hajrába kezd a tökéletes strandformáért. A dietetikusok azonban óva intenek attól, hogy drasztikus változtatásokkal próbáljuk meg elérni a kitűzött célunkat, és inkább a fokozatosság elvét javasolják. A fogyáshoz azonban olykor elég az alapanyagok és az elkészítési technika megváltoztatása, amiben egy Airfyer, azaz forró levegős sütő nélkülözhetetlen társunk lehet.

Az Airfryer áldásos hatásairól egyre többen tudnak, hiszen ez az a készülék, amellyel gyakorlatilag olajmentesen készíthetünk igazán ízletes fogásokat. Azt azonban talán kevesen tudják, hogy egy ilyen készülékben még azok az ételek is elkészíthetőek, amelyekről sosem gondolnánk, hogy olaj nélkül is éppoly ízletesek lesznek. Ilyen például a sültkrumpli vagy egy teljes kiörlésű bundában készült rántott hús. A legfinomabb ízek eléréséhez azonban egyáltalán nem mindegy, milyen készüléket használunk.

Krénn Dia, az influenszer édesanya férje tanácsára kezdte el megosztani receptvideóit a TikTokon. Az ételeket mindig a legegészségesebb módon, olaj nélkül forrólevegős fritőzben, Cosori Airfryerben készíti. Ez a technika itthon is egyre elterjedtebb köszönhetően annak, hogy nem csak egészséges, de egyszerű, gyors és pénztárcabarát is.

„Hét közben csak magamra főzök, ezért olyan ételeket készítek, amelyek fél óra alatt elkészíthetőek és egyszemélyesek. Kezdetben egy egyszerű Airfryert használtam, majd rátaláltam a Cosori Dual Base készülékre, ami alapjaiban változtatta meg az életem. Ez a szerkezet egyedülálló módon alul és felül is fűtőszálas, így nem kell rázogatni, forgatni az ételt, hogy egyenletesen süljön, mindemellett pedig 6,4 literes és számos sütőforma, sütőtál is belefér” – ecsetelte Dia.

Krénn Dia az elmúlt egy év alatt ma már többmilliós nézettséggel rendelkezik a TikTokon, követőinek száma pedig meghaladta a százezret. Dia mégis arra a legbüszkébb, hogy teljesen természetes módon, a saját akaratából, a sajt erejéből érte el a kitűzött célját, azaz a 30 kilós fogyást, és ma már nem csak egészségesnek érzi magát, de a tükörből is olyan kép néz vissza rá, amire már boldogan visszamosolyog.

Fél év alatt 28 kilótól szabadult meg

Dia fél év alatt 28 kilót adott le, ezután pedig már csak a súlytartás volt a célja, de így is megszabadult további két kilótól, így érte el a 30 kilós fogyást. Az édesanya egy, a kardiológusánál tett látogatás után határozta el, hogy változtatnia kell az életmódján, ha sokáig szeretne még a családja körében lenni.

„Nagyon magas volt a pulzusom, már ébredéskor 100 fölötti értéket mutatott, és a vérnyomásommal is gondok voltak. Amikor elmentem a kardiológushoz, azt mondta, olyan állapotban van a szívem, mint egy autó, amivel kiállnak az autópályára és kettesben leszáguldanak a Balatonig. Hozzátette, hogy rajtam múlik, mennyit bír a „motorom”. Sokkolt amit mondott, de én is éreztem, hogy sok a szervezetemnek az a súly, amit cipel” – emlékezett vissza Krénn Dia, aki két éve októberben változtatta meg gyökeresen a szokásait.

„Nem volt egyszerű munka, de sikerült és elindultak lefelé a kilók is. Mozogni csak később, fokozatosan kezdtem, a kezdeti séták után pedig most már 57 kilósan kényelmesen lefutok 7-8 kilométert is” – mesélte Dia.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

A három legjobb tejmentes „túrós” recept

A ToTu csapata elhozta nekünk a három legnépszerűbb tejmentes „túrós” receptet. Sőt, a megkérdezettek legnépszerűbb finomságai glutén-, szója- és hozzáadott cukor-mentesek is egyben. Lepjük meg velük magunkat vagy ételérzékeny szeretteinket. Jó étvágyat hozzájuk!