ToTus rakott kifli (paleo)
Hozzávalók:
4-5 db a diétánkba illeszthető kifli
2 dl ToTu ital
3 dkg eritrit
2 tojássárgája
fél dkg zselatin
teáskanálnyi kókuszolaj
A Totus réteghez:
60 dkg ToTu Rögös
15 dkg eritrit
3 tojássárgája
2 citrom héja és leve
1 dl kókuszkrém
5 dkg mazsolaA
A habhoz:
5 tojásfehérje
fél dkg tojásfehérjepor
5 dkg eritrit
A kifliket karikára vágjuk. A ToTu italt langyosra melegítjük az eritrittel. Feloldjuk benne a zselatint. Összekeverjük a tojássárgájával. A kifli szeletek felét belemártogatjuk, majd 25 x 25 cm-es, kókuszolajjal kikent, tűzálló tál aljába rakosgatjuk. Rásimítjuk a ToTu krémet, amihez a mazsola kivételével valamennyi hozzávalóját turmixgépben vagy késes aprítóban összedolgozzuk (nem kell teljesen simára, a krém maradhat kissé darabos is). Hozzáforgatjuk a mazsolát. Erre rakosgatjuk a szintén beáztatott maradék kiflit. A tojásfehérjében feloldjuk a fehérje port, majd az eritrittel együtt kemény habbá verjük. Ráhalmozzuk a kiflik tetejére, végül 175°C-os sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Kapros lazacos sajthelyettesítő
Hozzávalók:
20 dkg ToTu Rögös
20 dkg ToTu Krém
1 teáskanál só
2 teáskanál citromlé
15 dkg kókuszolaj
2-3 evőkanál finomra vágott kapor
20 dkg füstölt lazac
2 dl forró víz
2 dkg por zselatin vagy 12 lap
A zselatint feloldjuk a forró vízben, majd a többi hozzávalóval, a kapor kivételével, krémesre turmixoljuk. Hozzáforgatjuk a kaprot. Szilikon formába töltjük, végül hűtőszekrénybe téve hagyjuk megdermedni. A „mozzarella” golyó volt a kiindulási alap. Ha kimarad a zselatin a receptből, akkor remek szendvicskrém lesz a végeredmény.
Egzotikus paleo torta
Hozzávalók:
a maracuja moussehoz:
8 dkg passion fruit püré
4 gramm zselatin
4 dkg eritrit
2 dkg víz
2 tojássárgája
10 dkg kemény kókuszjoghurt
só
A tésztához:
2 tojás
4 dkg őrölt mandula
3 dkg eritrit
só
Az ananászos töltelékhez:
fél doboz cukormentes ananász befőtt, a levéből is a fele
1/2 citrom leve
1 dkg eritrit
1 dkg kókuszreszelék
8 gramm zselatin
3-5 cl fehér rum
1 dkg kókuszliszt
Az angolkrémhez:
10 dkg kókusztej
2 tojássárgája
1 teáskanál vaníliakivonat
5-8 dkg eritrit
csipet só
A túrókrémhez:
20 dkg ToTu Rögös
20 dkg ToTu extrán krémes
20 dkg sűrű kókuszjoghurt
fél bio citrom reszelt héja és leve
10 gramm por zselatin
1/2 dl forró víz
A tetejéhez:
7,5 dkg passion fruit püré
7,5 dkg cukormentes baracklekvár
5 gramm zselatin
2 dkg eritrit
A maracuja moussehoz a pürét a zselatinnal forrásig melegítjük. Ha feloldódott a zselatin, a tűzről levéve kihűtjük. Fontos, hogy ne maradjon meleg! A joghurtot a fagyasztóba tesszük, annyi időre, amíg a tojáshabot készítjük. Az édesítőt a vízzel 120°C-osra melegítjük. A tojássárgákat csipetnyi sóval fehéredésig verjük. A verést tovább folytatva óvatosan hozzácsorgatjuk a forró szirupot. Kemény habbá verjük kb. 5-8 perc alatt. Két részletben a püréhez forgatjuk. A behűtött joghurtot laza habbá verjük, és szintén két részletben a tojáshabos keverékhez forgatjuk. Az inzert forma középső karikájába töltjük. Megfagyasztjuk.
A piskótához a tojást, csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, hozzáforgatjuk a mandulával elkevert eritritet. Sütőpapírra 22 cm-es tortalapot kenünk, és 180°C-on 20 perc alatt megsütjük.
Az ananászos töltelékhez az ananászt a lével, a citrommal, az eritrittel és a kókuszreszelékkel összeturmixoljuk. A zselatinnal forrásig melegítjük. Ha feloldódott a zselatin levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a kókuszlisztet is. Félretesszük. Kihűtjük.
Az angolkrémhez a kókusztejet a tojássárgákkal, a vaníliával, az eritrittel és a sóval vízgőz fölött, habverővel folyamatosan kevergetve besűrítjük. Kb. 80°C-osnak kell lennie. Amikor már szinte csak habnak látjuk, akkor jó. Langyosra hűtjük.
A „túrókrémhez” a kókuszjoghurtot fagyasztóba tesszük 15 percre, majd kemény habbá verjük. A forró vízben feloldjuk a zselatint. A ToTu Rögöst, a ToTu extrán krémest a feloldott zselatinnal, a citrom levével és reszelt héjával valamint az angol krémmel egyneműre turmixoljuk. Végül két részletben hozzáforgatjuk a joghurt habot is.
A tetejéhez a hozzávalókat forrásig melegítjük. A tűzről levéve hagyjuk, hogy a zselatin teljesen feloldódjon. Kihűtjük.
A torta összeállítása:
A piskótát az oldalán wax fóliával vagy sütőpapírral bélelt 22 cm-es tortagyűrűbe tesszük. Ráhelyezzük a formából kivett, megfagyott maracuja mousse gyűrűt. A közepébe simítjuk az ananászos krémet. Rá és köré töltjük a túrókrémet. 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Rásimítjuk a sárgabarackos, maracujás zselét. Még annyi időre, amíg ez a réteg is megszilárdul, visszatesszük a hűtőbe.
További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek