Share on facebook
Share on email

Újdonságok a szlovák síterepeken 2023-24 telén

Minden évben gazdag téli kínálattal és új attrakciókkal készül Szlovákia a télre

Remek pályákkal, vonzó szolgáltatásokkal és friss fejlesztésekkel várják a síelőket. Hamarosan megkezdik a síbérletek árusítását is.

A szlovákiai sípályák minősége tökéletes. A legnépszerűbb és legjobb helyek a Magas-Tátrában és az Alacsony-Tátrában vannak. Ezek a régiók mindössze 3,5-4 óra alatt elérhetők Budapestről.

Szánkozás a Tarajkán, a kutyaszánozás és a korcsolyázás

A régiókban sok újdonsággal találkozhatnak a látogatók. A Magas -Tátrában például visszatért a Tatry Card, mellyel nem csak az attrakciók látogathatók kedvezményesen, a tulajdonosok térítésmentesen használhatják a tömegközlekedési eszközöket és a síbuszokat. Akik nem síelnek, azok számára is számos szórakozási lehetőséget biztosítanak: népszerű a szánkózás a Tarajkán, a kutyaszánozás és a korcsolyázás. November közepén nyílik az ikonokus, Tátrai Jégbarlang, több helyen rendeznek karácsonyi vásárokat. A hüttékben finom fogások várják a vendégeket. Szinte mindegyik szálloda nyújt wellness élményt, a gyerekeknek animációs foglalkozást.

A SkiPass-t már mobiltelefonon vásárolhatjuk meg

A síelők számíthatnak arra, hogy egész évben folyamatosan hozzák rendbe a pályákat, a lanovkákat. Ma már szinte minden szolgáltatást, kedvezményes bérletet és SkiPass-t mobiltelefonon vásárolhatunk meg. Kedvelt az éjszakai sízés, amelynek különleges hangulata van. 

„Túrd ́a Havat!” és Magyar Sí Szövetség Kupa

Egyre több magyar cég rendez itt csapatépítő találkozókat. S, már hagyománynak számítanak a magyar amatőr síkupák. A Túrd ́a Havat amatőr síkupát január 25-28. között tartják Tátralomnicon. A rendezvénynek a Grand Hotel Bellevue**** ad otthont. A társásági síversenyre a szervezők 150-180 főt várnak. Február 10-én pedig megrendezik a Magyar Sí Szövetség Kupát. A verseny már a 32. alkalom és 11. alkalommal tartják Donovalyban.

Mindehhez természetesen széles körű turisztikai szféra kapcsolódik, szállodák, panziók, éttermek. Szlovákia egyik, ínyencek által dicsért helyéről, a selmecbányai négy csillagos Szalamandra Hotelről is hallhattunk rövid beszámolót. Az ezüst és a szalamandra városa alig 150 kilométerre van Budapesttől és viszonylag könnyű síterepnek számít.

Tehát jól érezhetik magukat az aktív pihenést kedvelők 2023-24 telén is! Legyen szó sífutásról, lesiklásról, éjszakai síelésről vagy síoktatásról, Szlovákiában mindenre van lehetőségük.

                                                                                                              Tamás Éva

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Irány a zöld!

Vár téged is az egyik legszebb és legfelkészültebb kerékpárosbarát térsége az országban!