Share on facebook
Share on email

Sáros vármegye ismeretlen várainak felfedezése

Az idei Utazás+ Kiállításon a Slovakia Travel és a budapesti Szlovák Turisztikai Képviselet Sáros vármegye ismeretlen várainak felfedezésére invitált

Soňa Jelinková, a Szlovák Turisztikai Képviselet vezetője az Utazás+ kiállítás szakmai napján rendezett sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Covid járvány előtti rekordévet megközelítő számú magyar turista érkezett Szlovákiába az elmúlt évben. A magyarok a Szlovákiába látogató összes turista 5 százalékát teszik ki, s ezzel Magyarország a 4. helyet foglalja el a küldőországok sorában. S a magyarok körében a szlovák síterepek 2023/2024-es téli szezonban is egyre a népszerűbbek lettek.

Szlovákiában nemcsak Pozsony és a Tátra az érdekes látnivaló, ezeken kívül is sok szép hely van a szomszédunkban. Így ebben az évben a turisztikailag szintén jelentős Kisszebent, Jernyét, Héthárst vagy Sóvárt szeretné bemutatni egy háromnapos, három városnézést és több kirándulást magában foglaló túraajánlattal a térség turisztikai szervezete.  Elsősorban a magyarországi látogatóknak állították össze a programot Sáros vármegye természeti szépségeiből és történelmi-kulturális nevezetességeiből.

Az első program Hidasnémetiből indul, aztán Kassa nevezetességeivel ismerkednek a résztvevők, majd a tótsóvári sóbányát tekintik meg, ahol a 16. században kezdték iparszerűen bányászni a kősót. Eperjes látnivalóit egy háromórás városnézésen ismerhetik meg a turisták. Végül a városnéző program Kisszebenbe, Csontváry Kosztka Tivadar szülővárosába kalauzolja el az utazókat.

De Szinyei-Merse Pál szülőháza, világörökségi fatemplomok kicsinyített másai és várfelfedező kirándulások is szerepelnek ebben a háromnapos túraajánlatban, miközben összesen 281 km-t barangolnak szép és változatos tájakon.

E szép vidéken gyönyörű, emlékezetes pillanatokat élhetünk át! Éljünk e nagyszerű program lehetőségével! Látogassunk el a szomszédba!

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Véget ért az Utazás+ Kiállítás és a Budapest Boat Show!

Több mint 200 kiállító, csaknem 30 ezer látogató és óvatos optimizmus a turisztikai iparágban – röviden így foglalható össze a most véget ért Utazás+ Kiállítás, valamint a vele egy időben rendezett Budapest Boat Show. A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban számos szakmai eseményt szerveztek a négy nap alatt, és bemutatkoztak az idei díszvendégek: Bulgária, valamint Gyula és Békés vármegye.