Share on facebook
Share on email

Mentsük meg a régi községházát!

A II. kerületi Pesthidegkút egyik emblematikus épülete megmentésére társadalmi összefogás indult.

Hosszú évek óta áll elhagyatottan a Hidegkúti út 216. szám alatt a régi községháza. Épületének állaga romlik, megmentésének utolsó lehetséges pillanatában vagyunk. Az épület már 1881-ben állt és 1900-tól a II. világháború közepéig szolgálta a pesthidegkútiakat községházaként, elemi iskolaként, végül lakásokat alakítottak ki benne.

A helyi közösség egyik emblematikus épületének megmentése a hidegkúti identitás klebelsbergi hagyományokon túlmutató manifesztuma. A hajdanvolt önállóság, a máig szolgáltatáshiányos állapot (pl. könyvtár, mozi) szinte kiköveteli a nagyszerű adottságú épület megmentését, amely közlekedési és térszervezési szempontból is stratégiai helyzetben van, kifejezetten izgalmas lehetőségeket tartogat egy sokfunkciós használatra, amivel Pesthidegkút közösségi szolgáltatásainak bázisává válhat.

– A kerület régi adóssága, hogy nem törődött az épülettel, de most még van esély a megmentésére – hívta fel a figyelmet Őrsi Gergely polgármester, aki társadalmi összefogást kezdeményezett a régi községháza megmentése érdekében.

A telken lévő kisebb ingatlant az önkormányzat saját forrásaiból felújítja, egy állandóan itt lakó gondnok számára lakhatóvá teszi. Ahhoz, hogy a községháza újra ezt az összetartó közösséget szolgálja, a teljes ingatlant rendbe kell hozni, azonban ehhez biztosan szükség van a közös munkára és felajánlásokra is.

A polgármester és a II. Kerületi Önkormányzat kéri, hogy jelezzék, ha hozzá tudnak járulni közös értékünk megmentéséhez, és az idejükkel, tudásukkal, vállalkozásuk termékeivel, adománnyal vagy építőanyagokkal támogatni tudják a megújulást.

Aki szeretne felajánlást tenni, vagy tud bármilyen módon segíteni, az alábbi linken teheti meg:

https://bit.ly/kozseghaza_2ker

Mentsük meg közösen a hidegkúti községházát!

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Fábiánics Kastély**** – Gondtalan pihenés, egyedülálló kastélyélmény!

Nyári élmények a kehidai élményfürdőtől csupán 15 percnyire. Csobbanjon kültéri medencénkben, vagy élvezze a vidéki pihenést árnyas fáink tövében, távol a város zajától egy idillikus, romantikus, bájos Kastély-kúriában! Kell még ennél több egy vakációhoz? Nem, de kevesebb sem. Foglalja le minél előbb nyaralását a festői Fábiánics Kastélyba! Most jelentős kedvezményt biztosítunk!

Európába érkezett a világ legnagyobb tengerjáró hajója

Barcelona kikötőjébe érkezett a Wonder of the Seas (magyarul: Tengerek csodája) nevű tengerjáró hajó, amely 362 méteres hosszúságával jelenleg a világ legnagyobbjának számít a kategóriájában. Az “úszó várost” három év építkezés után először márciusban, az Egyesült Államokban mutatták be, a nyár folyamán pedig Barcelonából és Rómából indul majd többnapos mediterrán kirándulásokra. A 18 fedélzetes hajón 2300 fős személyzet lesi a maximum 6988 vendég kívánságait. A hajót elsősorban családoknak tervezték, ugyanakkor mindenkinek bőséges lehetőséget kínál a kikapcsolódásra.