Share on facebook
Share on email

Megújult formában 2022-ben is folytatódik a BAHART Regatta

A Balatoni Hajózási Zrt. és a Yacht Charter Guru az idei sikeres futamokat követően már megkezdte a 2022. évi BAHART Regatta versenyek tervezését.

A szervezők a támogatói és együttműködő kör bővítésével, a parti programok megújításával, illetve modern megoldásokkal kívánják elindítani a futamokat a jövő évben is.

A tapasztalatok, valamint a résztvevők körében végzett felmérés visszajelzései megerősítették a szervezőket abban, hogy a Regattát izgalmas versenyként, és a Balaton egyik jó hangulatú, izgalmas társasági eseményeként tartja számon a közönség. Az észrevételek alapján a jövő évi verseny szervezése az ideihez hasonló koncepció mentén kezdődött el.  A 2022. évi BAHART Regatta versenyre bárki jelentkezhet majd az egyszerűsített nevezési feltételeknek köszönhetően. A rendezvény legfőbb célja a tradíció ápolása mellett, hogy olyan színes elemekkel bővüljön, mellyel népszerűsíti a sportágat, felkelti a fiatal korosztály érdeklődését, hangsúlyozza a környezettudatosság fontosságát.

A járványügyi helyzet miatti egyéves kihagyás után idén ismét megrendezésre került a Balaton legrégebbi vitorlás túrabajnoksága, a több mint másfél évtizedes múlttal rendelkező BAHART Regatta. Az amatőr vitorlázók legnépszerűbb sorozata 2021-ben három helyszínen, megújulva, minden vitorlázó számára nyitott versenyekkel zajlott. Kiemelt cél volt, hogy az évtizedes hagyományok ápolása mellett új elemekkel színesítsék az eseménysorozatot a szervezők.

A nyári balatonföldvári, balatonszemesi és balatonboglári futamon összesen 161 hajó nevezett 647 versenyzővel, ami megközelítette a járványt megelőző, 2019-es résztvevőszámot. A legendás vitorlásversenyen minőségi ételekkel, balatoni borokkal, szakmai előadásokkal, koncertekkel várták az érdeklődőket. A főszervező Yacht Charter Guru a teljes versenysorozatot a környezettudatosság jegyében szervezte és bonyolította le. A zöld szellemiség a díjazásban is megjelent, a BAHART Regatta egyedi kupái és érmei újrahasznosított anyagokból készültek. A társadalmi felelősségvállalás szintén fontos eleme volt az eseménynek. Az egyes versenynapok különleges színfoltjai voltak azok a BAHART Regatta futamok, amelyek egy-egy társadalmilag fontos csoportra, témára hívták fel a figyelmet. Vízre szálltak a Women On Water pink ruhába öltözött hölgy versenyzői, akik a női vitorlázás szerepére hívták fel a figyelmet, de Balatonbogláron az Eurakvilo Alapítvánnyal közösen leukémiás és daganatos betegségből gyógyult gyermekek számára is indult jótékonysági futam, valamint látássérült vitorlázók csapata is részt vett a versenyeken. Az egyre növekvő résztvevőszám egyértelműen azt mutatta, hogy minden eddiginél nagyobb igény van a professzionális körülmények közt zajló, de elsősorban amatőrök számára létrehozott versenyekre.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Fábiánics Kastély**** – Gondtalan pihenés, egyedülálló kastélyélmény!

Nyári élmények a kehidai élményfürdőtől csupán 15 percnyire. Csobbanjon kültéri medencénkben, vagy élvezze a vidéki pihenést árnyas fáink tövében, távol a város zajától egy idillikus, romantikus, bájos Kastély-kúriában! Kell még ennél több egy vakációhoz? Nem, de kevesebb sem. Foglalja le minél előbb nyaralását a festői Fábiánics Kastélyba! Most jelentős kedvezményt biztosítunk!

Európába érkezett a világ legnagyobb tengerjáró hajója

Barcelona kikötőjébe érkezett a Wonder of the Seas (magyarul: Tengerek csodája) nevű tengerjáró hajó, amely 362 méteres hosszúságával jelenleg a világ legnagyobbjának számít a kategóriájában. Az “úszó várost” három év építkezés után először márciusban, az Egyesült Államokban mutatták be, a nyár folyamán pedig Barcelonából és Rómából indul majd többnapos mediterrán kirándulásokra. A 18 fedélzetes hajón 2300 fős személyzet lesi a maximum 6988 vendég kívánságait. A hajót elsősorban családoknak tervezték, ugyanakkor mindenkinek bőséges lehetőséget kínál a kikapcsolódásra.