Share on facebook
Share on email

Debrecent választották az egyik legnépszerűbb magyar városnak a hazai utazók

Debrecen turisztikai híreiből, programkínálatából kínálunk egy válogatást.

Gyönyörű arcát mutatja október elején az ősz, nincs más évszak, amikor ilyen csodás színekben pompázik körülöttünk a természet. A napsütéses őszi napokat érdemes kihasználni és minél több időt tölteni a szabadban, de a borongós, hűvös napokban sem feltétlenül kell otthon maradni, hiszen Debrecen a következő napokban, hetekben is megannyi tartalmas kikapcsolódási lehetőséget kínál. A programlehetőségek tárháza széles: tárlatvezetéseken ismerhetjük meg a MODEM aktuális kiállításait, elmerülhetünk Csajkovszkij zenéjében az Orosz Zenei Napokon, megnézhetjük Szabó Magda népszerű Az ajtó című regényének színpadi feldolgozását, vagy akár utazhatunk is, nem is olyan messzire a várostól, hiszen a Zsuzsi Erdei Vasút az őszi színekbe öltözött Erdőspuszták mesés tájain kínál nagyszerű programokat a hétvégén.

Látva, tapasztalva, hogy a nyári turisztikai szezon után sem pihen Debrecen, sőt, talán nem is olyan meglepő, hogy a National Geographic legújabb kutatása alapján Debrecent választották az egyik legnépszerűbb magyar városnak a hazai utazók.

HÍREK

Debrecen az egyik legnépszerűbb magyar város a National Geographic felmérése alapján

Budapest után a második legnépszerűbb város Eger, a harmadik helyen pedig holtversenyben Pécs, Debrecen és Szeged végzett – a National Geographic legújabb kutatása alapján.

További részletek: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/debrecen-az-egyik-legnepszerubb-magyar-varos-a-national-geographic-felmerese-alapjan/

Mercure szálloda bokrétaavatóját tartották Debrecenben

Mercure szálloda bokrétaavatóját tartották Debrecenben. A négycsillagos, 155 szobás üzleti szálloda 8,2 milliárd forint értékű beruházását több mint 3,4 milliárd forinttal támogatta a magyar kormány a Kisfaludy-programon keresztül.

További részletek: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/mercure-szalloda-bokretaavatojat-tartottak-debrecenben/

Októberben ingyenes sétákon ismerhetjük meg a Nagytemplom történetét

Október folyamán hat ingyenes vezetett sétát is hirdet a Nagytemplomi Gyülekezet, hogy bárki megismerhesse városunk szimbólumát, a Debreceni Református Nagytemplomot.

További részletek: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/oktoberben-ingyenes-setakon-ismerhetjuk-meg-a-nagytemplom-tortenetet/

SZÍNHÁZ, ZENE

Trónok harca a Csokonai Színházban

Trónok harcaként jellemezte Az ajtó rendezője, Naszlady Éva a két főszereplő, az írónő és házvezetőnő, Emerenc viszonyát. A produkciót a kedden véget érő MagdaFeszt folytatásaként október 13-án és 14-én 19 órától a Lovardában játssza a Csokonai Színház.

További részletek: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/tronok-harca-a-csokonai-szinhazban/

Orosz Zenei Fesztivál

2021-ben negyedik alkalommal indul az Orosz Zenei Fesztivál. Az idei évben is Csajkovszkij lesz fókuszban, akinek tavaly ünnepeltük születésének 180. évfordulóját.

További részletek: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/orosz-zenei-fesztival/

KIÁLLÍTÁS, KULTÚRA

Tárlatvezetések a MODEM kiállításain

A MODEM két aktuális kiállítását tárlatvezetéssel járhatják be az érdeklődők október 9-én, szombaton. A Párizsi absztraktok. Abstraction-Création című, nemrég megnyílt kiállítást 14:30-tól Mészáros Flóra kurátor, az Evangélium 21 kortárs művészeti gyűjteményt és kiállítást 16 órától Kocsis Attila református lelkipásztor mutatja be az érdeklődőknek.

További részletek: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/tarlatvezetesek-a-modem-kiallitasain/

I.MUST Ifjúsági és Egyetemi Összművészeti Találkozó

Első alkalommal rendezik meg idén a MUST Ifjúsági és Egyetemi Összművészeti Találkozót Debrecenben október 11. és 23. között.

További részletek: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/i-must-ifjusagi-es-egyetemi-osszmuveszeti-talalkozo/

Múzeumok Őszi Fesztiválja

Közel 130 hazai múzeum több mint 600 féle különböző programmal, összesen közel 1200 eseménnyel csatlakozik országszerte szeptember 27. és november 11. között zajló 16. Múzeumok Őszi Fesztiváljához. A Múzeumi harmónia mottó jegyében zajlik majd a rendezvénysorozat gazdag programkínálata, melyhez természetesen idén is csatlakozott a debreceni Déri Múzeum.

További részletek: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/muzeumok-oszi-fesztivalja-2/

CSALÁDI ÉS KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK

Állatok Világhete és Korlátlan Hétvége a Debreceni Állatkert és Vidámparkban

A valaha volt leggazdagabb gyűjteménnyel ünnepeli az Állatok és a Nagyerdő Hetét a Debreceni Állatkert. Az állatkerti programok mellett érdemes a Vidámparkba is ellátogatni, az az év utolsó Karszalagos Hétvégéje várja a látogatókat.

További részletek: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/allatok-vilaghete-es-korlatlan-hetvege-a-debreceni-allatkert-es-vidamparkban/

Öko-piaccal és tematikus túrákkal várja az utasokat hétvégén a Zsuzsi-vonat

Október elején gyönyörű arcát mutatja a természet, így érdemes kihasználni a napsütéses őszi napokat és kimozdulni a négy fal közül. A Zsuzsi Erdei Vasút a hétvégén is tartalmas kikapcsolódási lehetőségeket kínál a családok számára.

További részletek: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/oko-piaccal-es-tematikus-turakkal-varja-az-utasokat-hetvegen-a-zsuzsi-vonat/

SATELIX országos filmbemutató az Agórában

A Magyarországon működő planetáriumok azonos időpontban, 2021. október 9-én (szombaton) délután vetítik először a Satelix című teljeskupolás-filmet.

További részletek: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/satelix-orszagos-filmbemutato-az-agoraban/

Debrecen további turisztikai híreit és programajánlatait a https://visitdebrecen.com/hu/ web-, valamint a https://www.facebook.com/VisitDebrecenOfficial és https://www.facebook.com/TourinformDebrecen Facebook-oldalakon találjátok. Kövessetek bennünket Instagramon is: https://www.instagram.com/visitdebrecenofficial/.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Két óriás hajótársaság is elengedi az oltási követelményeket

2022. szeptember 5-től már nem lesz kötelező COVID-19 védőoltással rendelkezniük a Royal Caribbean és a Celebrity Cruises utasainak – legalábbis járataik többségén. A világ legnagyobb tengerjáró hajóit is üzemeltető cégek a lazítás ellenére továbbra is fenntartják a tesztelési követelményeiket, ám számos vendég számára nyitják meg újra az utazás lehetőségét.