Share on facebook
Share on email

„A tél 2023“ Szlovákiában kezdődik…

Szlovákia síparadicsomai nyitva vannak, és újdonságokkal is szolgálnak az energiaválság ellenére is. Leghíresebb síközpontjai, a Jasná a Magas-Tátrában, illetve Donovaly és a Salamadra Resort Selmecbányán már felkészültek a 2022/23-as téli szezonra. Így biztosítják, hogy a látogatók téli kiruccanásai felhőtlenek legyenek.

Minőségi, gondozott lesiklópályák, sífutópályák, snowboard – hódeszka arénák, síiskolák és síóvodák, sífelszerelés kölcsönzők várják a szlovákiai síközpontok látogatóit. 31 pályát nyitnak meg, de az összes jól ismert terep köztük lesz. Nappali és éjszakai szánkózást is kínálnak majd. Az Alacsony és a Magas Tátrában is érdemes megvenni előre minden jegyet, bérletet és szállást, mert minél előbb megvannak, annál olcsóbbak. Aki a TMR Hotels szállodahálózat valamelyik hotelében szállást foglal, automatikusan síbérletet vagy felvonójegyet kap. A Tatralandia és a Besenova víziparkok szállodáiban pedig automatikusan aquapass-t kapnak a vendégek. Ha pedig nem hotelben, hanem egy apartmanban szállunk meg, és veszünk hozzá egy többnapos skipass bérletet, akkor ingyen léphetünk be a régió aquaparkjaiba. Idén is megnyitják a Tatra Ice Dome-területét új jégszobrokkal és katedrálisokkal, de lesz szilveszteri buli a hegyen és Ice Master jégfaragó verseny is. De a Park Snow Donovaly, az esti síelés szintén nem marad ki a programból. 

A kicsiket várja majd a Záhradiste síközpont, ahol a síelésen kívül kedvükre játszhatnak a Fun Park-ban is. A szánkópálya pedig már csak hab a tortán!

Élvezzük a telet Szlovákiában 2022-23-ban is!

                                                                                                                -Tamás Éva-

Jasna Piste térkép

Selmecbánya, illetve az itt található Salamandra Resort sípálya neve. Érdekessége a resortnak, hogy ez az egyetlen olyan rész errefelé, melynek ülő lanovkája (kábeles felvonó) van. a Selmeci-hegységben található pálya 1,3 kilométer hosszú, a skipassok értékesítése pedig már el is indult.

A Salamandra Hotel szerves része a sírégiónak, és nem messze található a selmecbányai bányatavaktól. A négycsillagos szálloda a sípályák közvetlen közelében található, és kifejezetten az aktív kikapcsolódást kereső családok részére ajánlott. A hotel 42 szobával és 14 apartmannal egyszerre 150 vendéget tud elszállásolni. A szobaárban pedig benne van a közelben lévő lanovka használati díja.

 Akár barátaival, akár családjával, akár gyakorlott síelőként vagy kezdőként érkezik, Jasná síterep olyan tevékenységeket és gyönyörű környezetet kínál, amelyet imádni fog. Szlovákia legnagyobb, kiváló téli sportolási feltételekkel rendelkező síközpontjaként Jasná végtelen lehetőségeket kínál a tevékenységekhez, a szórakozáshoz és az aktív pihenéshez. 

A nem sízők olyan adrenalin dús attrakciókban élhetik ki magukat, mint a snowtubing, kitewing, bob- és szánkópályák, vagy korcsolyapályák. És a hegyi turisztika vagy síelés után elfáradt emberek számára tökéletes pihenést biztosítanak. Szlovákia világ színvonalú szórakozást és wellnesst is kínál!

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek