Share on facebook
Share on email

Hét szabály, amit érdemes megszegni, ha felújítunk!

""A szabályok azért vannak, hogy betartsuk azokat, gondolják sokan. De többen hozzáteszik: talán egy picit azért is, hogy néha megszegjük őket. Nézzük azt a 7 szabályt, amit érdemes megszegni, ha éppen ingatlanfelújítás előtt állunk, vagy felújítást, korszerűsítést tervezünk.

1. Készítsen költségvetést, de…
Csak azért ne vásároljon olcsó, de rosszabb minőségű anyagokat, segédanyagokat, mert azt látja, hogy kifut a keretből. Ez ugyanis valójában nem megtakarítás lesz, hanem pazarlás, amely ugyan nem most, hanem csak pár hónap múlva fog újabb költségeket jelenteni.

2. Készítsen fontossági sorrendet, de…
Arra vigyázzon, hogy ezt a sorrendet ne csak az határozza meg, hogy mely helyiségeket akarjuk elsőként használni. Például előbb érdemes festeni, majd csak utána beszerelni az új nyílászárókat.

3. Dolgozzon szakemberrel, de…
Jóval! A jó szakember drágább lesz valamivel, hiszen jobb anyagokkal dolgozik, ráadásul keresettebb. Ez ugyan a jelenben megemelheti valamivel a költségeket, viszont később nem lesz szükség „ismét munkákra”.

4. Önnek nem kell mindenhez értenie, de…
Nézzen utána a dolgoknak. Nem kell Önnek csinálnia a vízvezetékezést, a villanyszerelést, az ablakok berakását, a burkolást, azonban nem árt, ha tudjuk, mikor dolgozik jól egy szakember, és mikor nem. Ezért érdemes szakmai cikkeket, blogokat olvasni, amelyből bárki elsajátíthat egyfajta alaptudást. Ezt a tudást pedig bátran használjuk fel a szakember munkájának ellenőrzése során.

5. Nézzen körül a termékek között, de…
Olyan gyártótól vásároljon, akinek utána lehet nézni. Van referenciája. Van múltja. Van látható vevővélemény az oldalán. Ír szakmai cikkeket. Azaz nem csak gyártó, hanem egyben szakértő is.

6. Mérjen, számoljon, de…
Mindig figyeljen arra, hogy adott termékből (például csempéből) lesz-e később is raktáron. Egy rossz számolás, pár törött darab ugyanis a kicentizett métereket, darabszámot boríthatja. Ezért mindig legyen tartalék burkolat, festék kéznél, és ha teheti olyan terméket válasszon, amelyből később is lesz az üzletekben.

7. Tegyen bele sok munkát, de…
A munka végeztével menjen el pihenni a családjával. Ettől lesz végül egy építkezésből, felújításból szép emlék. Ha mindezeket az egyszerű tanácsokat megfogadja, és így vág bele a felújításba, gyorsan és bosszankodás nélkül fogja élvezni megszépült otthonát!

                                                                                                                                                                gabor

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek