Share on facebook
Share on email

A kerti grillezés alapszabályai

Az idei nyárban is – noha eléggé szeszélyes, mondhatni, monszunos - rengeteg kerti grillezős képet látni Pilisen innen, Budán túl. Ám nem mindegy hová teszed a grillsütőt, miként készíted elő a rá kerülő finomságokat, nehogy ne torkolljon katasztrófába a kerti sütögetés.

 

Sokan persze a teraszon élvezik a kinti sütést, de ők is a távolabbi sarkába tegyék. Persze, ha szeretsz még másnap is a grillhús illatára ébredni, úgy ne fogadd meg ezt a tanácsot. Amennyiben füves talajra teszed a sütőt, úgy mindig egyengesd el előtte, nehogy felboruljon két steak között. Az igen kellemetlen és tűzveszélyes is lenne.

Megtaláltad a megfelelő helyet? Ne feledd a kellő fényt se! Nemcsak nappal, de este is jólesik grillezni, félhomályban azonban könnyen odaéghetnek a finomságok, vagy netán megégetheted magadat.

Ha az alapszabályokat betartod, gondtalan és tökéletes lehet a kerti grillezésFORRÁS: SHUTTERSTOCK

Nos, ha megtaláltad a legoptimálisabb helyet, gondolj az előkészületekre.

Persze megteheted, hogy a ház konyhájában készíted el a húst és a zöldségeket, de így a családi és baráti körből jó időre kizárod magadat. Épp ezért tervezz a grillsütő mellé egy kis pultot, ahol kényelmesen várakozhatnak a grillre kerülő alapanyagok, valamint odakerülhessenek a már kész, de még felszolgálás előtt álló ételek. Egy nagyobb szemetes sem árt, hogy a hulladékkal se kelljen beszaladgálni a házba.

Már nagyon jól állsz, hamarosan kezdődhet is a kerti grillparti, de egy utolsó lépés még hátravan. Ez pedig nem más, mint a biztonság. A felnőttek számára is veszélyes lehet egy forró grillsütő, ha kicsivel több sör vagy fröccs fogyott az este. A legnagyobb kockázatot azonban egyértelműen a gyerekek számára jelenti. Kíváncsiak, szeretnek segédkezni a felnőtt tevékenységekben, futkároznak, felhőtlenül és olykor meggondolatlanul játszanak. Épp ezért vagy zárd el egy kis kerítéssel, vagy mindig legyen egy felnőtt, aki a grill mellett áll, hogy ne történhessen baleset. Fontos továbbá, hogy sose hagyd felügyelet nélkül a grillt, miután a sütés befejeződött, de még forró. Egy hirtelen jött vihar akár fel is boríthatja.

Ezeket az alapszabályokat betartva gondtalan és tökéletes lehet a kerti grillezés.

 

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek