Share on facebook
Share on email

Újra polcokon a korábban betiltott Air7 vitamin

Hivatalos: a termék biztonsággal fogyasztható

Magyarországon is újra kapható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által tavaly nyáron a vásárlók megtévesztése miatt betiltott Air7 vitamin. A korábban a „tüdő vitaminja” védjeggyel forgalmazott étrend-kiegészítőről lekerült a vitatott termékmegjelölés, de változatlan összetételben került vissza a boltok polcaira. Bebizonyosodott, a Romániában hatalmas népszerűségnek örvendő Air7 megfelel minden egészségügyi előírásnak.

2021 decemberében közérdekű bejelentésre indítottak hatósági ellenőrzést a Nébih szakemberei, melynek eredményeként 2022 júliusában elrendelték az Air7 termékek forgalomból való kivonását a vásárlók megtévesztése miatt. A hivatal akkori indoklása szerint „az air7 tüdő vitaminja étrend-kiegészítő egyetlen összetevője esetében sem igazolt, hogy az a tüdő egészségét támogatná, különösen egy a tüdőt érintő járvány idején felmerülő fokozott kockázat esetén.”

Az étrend-kiegészítőt a forgalmazó cég a Nébih határozatát követően közel egy évvel változatlan összetételben hozta ismét forgalomba. A patikákban, bioboltokban és az interneten egyaránt újra elérhető Air7 vitamin csomagolásáról csupán a vitatott termékmegjelölés került le. A régi termék így új köntösben juthat el a lakossághoz.

Ezzel célba ért a forgalmazó vállalat kitartása, és egyúttal megerősítést nyert az is, hogy a termék biztonsággal fogyasztható és tájékoztatója a jelenlegi formájában biztosan nem tartalmaz félrevezető állítást.

Az Air7 vitamin Romániában a Magyarországon betiltott védjeggyel kapható, az ottani illetékes hatóságok nem találtak kifogásolnivalót abban.

Az étrend-kiegészítő a román piacon az egyik legnépszerűbb a saját termékkategóriájában. A vitamin volt a támogatója nemrég egy neves egészségügyi konferenciának, a kórházakban gyakran adják betegeknek, és az orvosok is egyre nagyobb számban írják fel azt a pácienseknek, miközben a felhasználók túlnyomó többsége pozitív visszajelzéseket ad a vitamin hatásairól.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek