Share on facebook
Share on email

Tényleg nehezebben fogyunk télen? Itt a válasz!

A legtöbb esetben pszichés probléma okozza a túlsúlyt

A bikiniszezon előtt és a januári újévi fogadalmak idején kezdenek a legtöbben fogyókúrázni. A november nem a fogyni vágyók kedvenc hónapja, az IdealBody életvezetési tanácsadója szerint azonban nem az időponton múlik a fogyókúra sikere.

A téli, borongós időjárás nem kedvez a hangulatunknak. Ezt tudjuk jól, hiszen a hűvös, esős idő és a korai sötétedés nem varázsol jókedvet az arcunkra. Sokan nehezebben is állnak neki ilyenkor a fogyókúrának, hisz sportolni sem feltétlenül van idejük, a táplálkozáson azonban mindenképp érdemes elkezdeni a változtatást. A fogyás sikere ugyanis nagyban függ az étrendtől és nem feltétlenül szükséges edzőteremben izzasztani magunkat, ha szeretnénk megszabadulni néhány kilótól.

„Sok olyan helyzet adódik, amikor valaki időhiány miatt nem tud sportolni vagy épp egészségügyi okok akadályozzák meg ebben. A fogyás azonban nem csak ezen múlik és aki valóban túlsúllyal küzd vagy fogyni akar, nem legyinthet csak úgy, mondván, hogy nincs ideje a mozgásra. A táplálkozással ugyanis nagyon sokat tehetünk annak érdekében, hogy megszabaduljunk a plusz kilóktól és a kedvünk is jobb lesz, hisz elindultunk azon az úton, amelynek a végén elérjük a célunkat” – kezdte Bús Tímea, az IdealBody életvezetési tanácsadója.

A szakember szerint a fogyókúra elkezdésében nem az időjárás vagy az évszakok játsszák a legfontosabb szerepet, hanem az, hogy egyfajta kihívásként tekintsünk a fogyásra, amelyért hajlandóak vagyunk áldozatot hozni.

„Az elhízás mögött 80-85% százalékban állnak pszichés okok és csupán 10-15 százalékban okozzák egészségügyi gondok a túlsúlyt. Ebből is jól látszik, hogy a fogyás egy összetett pszichés folyamat, ami fejben kezdődik és a lélekben folytatódik. Hatalmas önismereti út ez, amiben fontos, hogy feltárjuk a kiváltó okokat, ebben sokat segíthet például a szomatodráma. Sokan stresszevők, azaz esznek, ha szomorúak, ha stresszesek, de e mögött is lelki folyamatok állnak, melyeket ajánlott megismerni és csak utána lehet tartós a fogyás, ellenkező esetben találkozhatunk a jojó-effektussal” – tette hozzá a szakértő.

Lovely cheerful brunette woman has good recreation at local cafeteria, drinks fresh orange juice and cappuccino, waits for friend, happy to spend spare time with good company. Positive emotions

A sikeres fogyókúra egyik kulcsa a megtervezett étrend

Az IdealBody életvezetési tanácsadója szerint, ha kitűzünk egy célt magunk elé, könnyebb hosszú távon tartani a fogyókúrát, hisz a motiváció nagyon sokat segíthet abban, hogy fejben és lélekben is tudatosak maradjunk. Motiváció lehet akár egy döntés is, hogy tudatosan táplálkozunk és megtervezzük, mikor mit fogunk enni.

„Nagyon sok családban az evés a szeretetnyelv, de ha meghoztuk a döntést, hogy mondjuk szeretnénk beleférni egy csinos régi ruhánkba vagy épp az esküvőnkre szeretnék magunkat formába hozni, akkor azért bizony áldozatot kell hoznunk. Ehhez elengedhetetlen, hogy tervezzünk. Az étkezésünk az alap ilyenkor, célszerű 30 napra előre összeállítani, mikor mit fogunk enni. Persze sok nehéz élethelyzet adódik, például, ha a család másként étkezik vagy ha időhiányban szenvedünk, ezért olyan változatos fogásokat állítsunk össze egy hónapra előre, amelyeket szívesen megeszünk, diétásak és garantálják, hogy nem fogunk éhezni. Ebben nagyon sokat segíthetnek például az IdealBody termékei, melyek többféle ízben kaphatóak és egy teljes étkezés kiváltására alkalmasak akár napi háromszor is” – magyarázta Bús Tímea.

Az IdealBody fehérjeturmixai, valamint curry és krumplilevese nem csak a fogyókúra napi étrend kiegészítőjeként, de komplett étkezés kiváltásaként is funkcionál. Az ízek pedig kedveznek a hagyományos ízvilág kedvelőinek és az egzotikusabb, fűszeres ételek rajongóinak is. 23 vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, ezáltal minden olyan anyag benne van, amire a szervezetünknek egy egészséges és változatos étkezés során szüksége van. Ráadásul a fogyókúrázok esetében az édes gyümölcsös turmixok mellett felüdülés lehet egy finom, fűszeres sós leves is.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Fedezze fel a Remete72 Magánrendelőt!

Az egészség az élet egyik legnagyobb kincse. A Remete72 Magánrendelő ezt a kincset őrzi Önnek a legmodernebb labordiagnosztikai technológiák és szakértelem segítségével.