Share on facebook
Share on email

Reflexológia, avagy “Ha a lábunk beszélni tudna”

Tóth Edina, természetgyógyász az alábbiakban részletezi, mi történik egy reflexológiai kezelés során, és hogyan hat a testre?

A láb számos pontja áll reflexes kapcsolatban a test bizonyos részeivel, szerveivel, szervrendszereivel. Ez mind diagnosztikai segédeszközként, mind terápia szempontból igazolható és ellenőrizhető. A gyógyászatban oly kevés figyelmet keltő láb – melyet gyakran levegőt alig átengedő cipőbe préselik – számos olyan figyelmeztető jelet hordoz magában, mely bámulatosan hatékony kiindulási pontnak bizonyulhat egy egészségügyi probléma kezelésében, észlelésében. Tóth Edina, természetgyógyász az alábbiakban részletezi, mi történik egy reflexológiai kezelés során, és hogyan hat a testre?

A reflexológia egy olyan több évezredes tudomány, melyet számos kultúrában használtak gyógyításra.

– Tapasztalatom alapján a láb megfelelő zónáinak ingerlésével idegimpulzusok jönnek létre, amelyek a belső szervek, izmok, mirigyek működéséhez, áthangolásához megteremtik a kapcsolatot. A zónák ingerlésével az energiahiány és energiatöbblet kiegyensúlyozásra kerül, ezáltal a szervezet öngyógyító mechanizmusa beindul – kezdte Tóth Edina, természetgyógyász, az Anide szalon tulajdonosa.

– A reflexológia módszerével az idegvégződések stimulációján át meg lehet szüntetni az akadályokat, így az idegi működés szabályozásában is eredmény érhető el. Sokan nem tudják, de minden alkalommal, amikor magunkban tartunk egy negatív érzelmet, benne ragadunk annak a traumatikus eseménynek a közepében, melyet átéltünk, amely aztán jelentős fizikai és érzelmi stresszt eredményez. Nagyon sokszor ezek a negatív érzelmek a szerveinkben is le tudnak rakódni, zavart okozva azok működésében. Túl azon, hogy a reflexológia segítségével közvetlenül, fizikailag is hatunk a problémás szervre, a kezelések során érzelmi oldódások is megtörténnek, melyek hozzásegítenek a bennünk szunnyadó egyensúly felélesztésében. A terápia összességében hat a testre, szellemre és lélekre egyaránt, segítve azok összhangba hozását. Fontos belátni, ahhoz, hogy az életünk lendületet kapjon, ne hagyjunk kicsúcsosodni egy egészségügyi, lelki problémát, vagy ahhoz, hogy véglegesen gyógyulni tudjunk, lépéseket kell tennünk a középpontunk megteremtése érdekében. Jómagam a reflexológiai kezelések során, alkalmanként légzőgyakorlatokat is beiktatok a gyorsabb, eredményesebb folyamatok elérése érdekében. A kezelések alkalmával lehetőség nyílik arra, hogy a kezelt személy a kezelés időtartama alatt megfigyelhesse testérzeteit, megálljon, és észlelje érzelmi elakadását, majd közös munkával megteremtjük az elengedés módszerét. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy mindez közös munka, közös erőfeszítés útján érhető el – részletezte a szakember.

További információ: https://www.anide.hu/

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Mitől zöldül be a hajad a strandon?

Nyári hajproblémák és megelőzésük Július 22. nemcsak a Haj Világnapja, hanem Magdolna, a fodrászok védőszentjének napja is. A népi hiedelem szerint az ezen a napon