Share on facebook
Share on email

Ön is segíthet, hogy a látássérültek szemüveghez jussanak

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége és az Ofotért szeptember 1-jétől közös adománygyűjtési akcióval támogatja a rászoruló, látásproblémával küzdő emberek kiszűrését. Egyúttal a megfelelő szemüveg vásárlásában is segítenek, így biztosítva számukra is az éles látás élményét.

Az Ofotért több mint 70 éve gondoskodik a vásárlók éles látásáról, ebben szakképzett tanácsadók nyújtanak segítséget. Magyarország legnagyobb optikai hálózataként közel 100 üzlettel várja a látásproblémával küzdő embereket, és segít visszaadni a tökéletes látás élményét.

A Lions pedig a világ legnagyobb klubalapú jószolgálati szervezete: világszerte 46 ezer klubjának közel másfél millió tagja van. A nemzetközi Lions mozgalom célja a látás védelme, a látáskárosodás megelőzése, valamint a segítségnyújtás a vakok és gyengénlátók részére. A lionok a SightFirst (A látás az első) program keretében szemvizsgálatokat, szemszűréseket szerveznek, szemüvegeket adományoznak.

A hazai 41 klub egyik legfőbb célja a látássérülteknek való segítségnyújtás mellett a látás megőrzése. Ennek érdekében Magyarországon is korszerű berendezésekkel felszerelt szűrőbuszt működtetnek, amely az országot folyamatosan járva végez szemszűrést.

Bármelyik Ofotértben segítünk a vásárlással

A Lions Club most az Ofotérttel közösen indít adománygyűjtő akciót, így a nagy múltú hálózat vásárlói is segíthetnek a rászorulóknak. Aki szeptember 1-je után bármilyen optikai- vagy kiegészítő terméket vásárol, 250, vagy 500 Ft-os adománnyal járulhat hozzá a fenti célhoz.

Az Ofotért így elkészíti a szükséges szemüvegeket a szemszűréseken résztvevők részére, akik saját erőből egyébként nem tudnának szemüveghez jutni. A rászorulók számára a hozzájuk legközelebb eső Ofotért üzlet nyújt szakszerű látásvizsgálatot és egyénre szabott szemüvegeket, amit a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének helyi képviseletei segítenek elő.

A megállapodás mindkét fél részéről megerősíti azt a küldetést, hogy minden ember számára biztosítsák az éleslátás adottságát, ezzel is szolgálva az esélyegyenlőséget. Ha Ön is éppen szemüveget, napszemüveget vagy kontaktlencsét vásárolna az Ofotért üzleteiben, adományával segítheti a fenti célok megvalósulását, és a rászoruló látássérülteket. A részletekről többet is megtudhat a https://www.ofotert.hu és a https://www.lions.hu weboldalakon.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Országos Szaunázók hétvégéje

Mi lehet jobb egy ilyen borongós, hűvös, esős őszi időben, mint ücsörögni a jó melegben, kellemes zenét hallgatva, és izzadni a szaunában?