Share on facebook
Share on email

Már rákbeteg gyerekeket is gyógyítanak búzsacsíra-kivonattal

2-12 éves közöttieknek is elérhetővé vált a világhírű magyar készítmény

Dr. Hidvégi Máté professzor fermentált búzacsíra-kivonata több mint 30 országban egészíti ki rákbeteg felnőttek klinikai kezelését. A hazánkban készülő, speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer mostantól 14 éven alattiak számára is adható.

Nagy áttörést jelent a daganatos gyermeket ápoló családok és orvosok számára világszerte, hogy a recept nélkül kapható Avemar készítmény fogyasztása mostantól 2-14 éves kor közötti betegek részére is lehetséges.

Rendkívül boldoggá tesz, hogy legfontosabb találmányom a daganatos betegségben érintett gyermekek számára is elérhető vált” – nyilatkozta Dr. Hidvégi Máté, az Avemar Köztársasági Elnöki Aranyéremmel is kitüntetett feltalálója. „A kezdetek óta biztos voltam benne, hogy az Avemar különleges szerepet fog betölteni a világon. Minden független szakértői visszaigazolás erősíti ezt a meggyőződésemet. Szent-Györgyi Albert, a kutatásom ihletője is örülne ennek az eredménynek. Az elmúlt közel 30 évben a kísérletekben, gyártásban részt vevő kollégáim nevében mondhatom, mindannyiunk számára jelentős mérföldkő ez a mostani” – tette hozzá a 66 éves, Budapesten élő biokémikus.

Az új ajánlás szerint, az eddig csak felnőttek számára elérhető Avemar készítmény mostantól tabletta és italpor formájában is adható 2-14 közötti gyermekeknek, a klinikai onkológiai kezelés kiegészítésére. Az italport szörpbe, szénsavmentesített hűtött kólába, vagy hűtött kakaóitalba is keverhetik a szülők.

Az Avemar az elsőszámú készítményünk, melyet a hazai forgalmazás mellett az Egyesült Államoktól egészen Malájziáig exportálunk kunfehértói gyógyszergyárunkból” – mondta Tamkó Gergő, az Avemart előállító Biropharma Kft. ügyvezetője. „Már megkaptuk az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet visszaigazolását a gyermekeknek való ajánlhatóságról. Közvetlen vásárlóink és nemzetközi viszonteladóink egyaránt örömmel fogadták a hírt”. A kiváló minőségű, magyar búzából készített Avemar a világ elsőszámú fermentált búzacsíra-kivonata, melyet 1998 óta fogyasztanak a daganatos betegek az orvosi kezelés kiegészítésére. Országszerte kapható a gyógyszertárakban, gyógynövény szaküzletekben és webshopokban.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Országos Szaunázók hétvégéje

Mi lehet jobb egy ilyen borongós, hűvös, esős őszi időben, mint ücsörögni a jó melegben, kellemes zenét hallgatva, és izzadni a szaunában?

Ön is segíthet, hogy a látássérültek szemüveghez jussanak

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége és az Ofotért szeptember 1-jétől közös adománygyűjtési akcióval támogatja a rászoruló, látásproblémával küzdő emberek kiszűrését. Egyúttal a megfelelő szemüveg vásárlásában is segítenek, így biztosítva számukra is az éles látás élményét.