Share on facebook
Share on email

Magyar találmány lett az év leginnovatívabb fitnesz terméke

Testünk mellett a pénzügyi szektort is felpezsdíti a Smart Infratrainer

Biztonságos és hatékony testedzésre kínál lehetőséget egy új magyar találmány, a Smart Infratrainer gép, amely a kerékpáros edzést speciális infraszauna-hatással kombinálja. A 2021-es év leginnovatívabb fitnesz terméke kapcsán most közösségi finanszírozási kampány is fut, kisbefektetőket várnak a találmány elterjesztésének érdekében.

A Vida Márk és Deák Csaba által közösen piacra vitt találmány már réges-régen elindult volna világhódító útjára, ha a pandémia nem szól közbe. Azonban 2020 tavaszán az edzőtermek bezártak, a fejlesztések leálltak. Az addigra már jól ismert, a fogyást és a rekreációt is kiválóan támogató Infratrainer gép okos (smart), high tech változatának piacra lépését halasztani kellett. Az alapítók azonban nem tétlenkedtek: közös céget hoztak létre a gép gyártását végző Tungsrammal, aki nem csak az egyedülállóan nagy teljesítményű infracsöveket és magas gyártási színvonalat biztosítja, hanem kiváló alapokkal rendelkezik a nemzetközi disztribúció kiépítéséhez.

„Most jött el az indulás pillanata, a hazai és a globális terjeszkedés megkezdésére. Cégünk, az Infratrainer Global terve, hogy a gépet ne csak a szépségszalonokban használják, hanem bekerülhessen sportegyesületekbe, sport- és egészségügyi intézményekbe is, használatának előnyeit minél szélesebb körben megismerhessék az emberek” – tájékoztatott Sándorfi Zoltán, az Infratrainer Global vezetője, a Smart Infratrainer kampánygazdája.

Nem az események pörögnek fel, hanem az anyagcserénk

Felmerülhet a kérdés, miért jó, ha edzés közben infrapanelek is fűtenek bennünket? Az infravörös sugárzás mélyen a bőrben hat, ahol hőenergiává alakulva serkenti a sejtek anyagcseréjét, köztük a zsírszövetét is, ami gyorsítja a zsír mobilizációját és a méreganyagok felszabadulását. Ezáltal az edzés közbeni fogyás 20%-a zsír, amely felülmúlja az egyéb magas intenzitású edzésformák hatékonyságát, mint például a futásét.

„A kiváló minőségű infralámpáknak köszönhetően, a fogyás mellett méregtelenítő hatása is van, melynek mértéke egy olyan megterhelő mozgáséval ér fel, mint a maratonfutás. És mivel egyáltalán nem terheli az ízületeket, bárki biztonsággal végezheti, akárhol is tart a fogyásban” – avatott be Sándorfi Zoltán.

A testet formálja, az immunrendszert erősíti

Az infravörös fényterápia nagy előnye az is, hogy segíti a sejtek oxigén ellátását, serkenti az anyagcseréjüket, segíti az izmok regenerálódását, valamint erősíti az immunrendszert. Az infravörös fény problémás területre való használata során koncentráltan fejti ki a hatását, méreganyagot szabadít fel, segíti a test megfiatalodását kívülről és belülről is. Emellett serkenti a test formáját adó kollagén termelését is, amely által a ráncok kisimulnak, a bőr megfiatalodik.

„Sokaknak meggyűlik a baja a cellulittal, ami, ha egyszer kialakult, nehezen lehet megszabadulni tőle. Az infrasugarak viszont a bőr alatti mélyebb rétegekben hatnak, belülről felmelegítik, feloldják a zsírszöveteket és felszabadítják a méreganyagokat. Ez a folyamat csökkenti a testzsírt, eközben a gyorsuló véráram megújítja a kötőszöveteket és eltünteti a narancsbőrt” – tudtuk meg az Infratrainer Global vezetőjétől

Az év leginnovatívabb fitnesz terméke

A Smart Infratrainer Magyország Fitness és Wellness díjátadó Gáláján, a Just Clear Fitness Wellness Award-on is példásan szerepelt, az Év innovatív fitness terméke díjat nyerte el. Az Infratrainerben rejlő lehetőségekre egyre többen felfigyelnek, ősszel Magyarország legnagyobb fitnesz szakmai konferenciáján előadás keretében ismerhették meg a jelenlévők az előnyeit.

Szintén az idei év eseménye, hogy a Magyarországon már jól ismert fitneszgépet gyártó Infratrainer Global a Tungsrammal és a Startup Campus-szal közösségi finanszírozási kampányt indított a Tőkeportálon (ld. http://tokeportal.hu/infratrainer), hogy nemzetközi terjeszkedésbe fogjon: a jövendő sikertörténethez kisbefektetőket várnak, akár 12600 ezer forintos befektetéssel is.

„Az Infratrainerben nemzetközi szintű lehetőségeket látunk olyan új felhasználási területeken, mint az egészségipar, sportolók regenerálása és a vállalati egészségmegőrzés. A 2022 január 20-ig tartó kampányhoz ismert emberek is csatlakoztak, dr. Csisztu Zsuzsa és Fedor Kyra is bizalmat szavazott a magyar találmánynak – árulta el Sándorfi Zoltán, hozzátéve, hogy a bérlés vagy vásárlás iránt érdeklődök most 70%-os vissza nem térítendő támogatásra is pályázhatnak.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Országos Szaunázók hétvégéje

Mi lehet jobb egy ilyen borongós, hűvös, esős őszi időben, mint ücsörögni a jó melegben, kellemes zenét hallgatva, és izzadni a szaunában?

Ön is segíthet, hogy a látássérültek szemüveghez jussanak

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége és az Ofotért szeptember 1-jétől közös adománygyűjtési akcióval támogatja a rászoruló, látásproblémával küzdő emberek kiszűrését. Egyúttal a megfelelő szemüveg vásárlásában is segítenek, így biztosítva számukra is az éles látás élményét.