Share on facebook
Share on email

Ünnepélyes átadásra kerül a Közösségi Liget Máriaremetén, a II. kerületben

A lezárult munka közel egy évig tartott, és végre birtokba vehető a 28 ezer négyzetméteres ligetegyüttes, pihenőpark, sport és rekreációs terület.

Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat a „Közösségi Liget megvalósítása” című projektjével sikeresen pályázott a Budapest Főváros Önkormányzata által kiírt „TÉR_KÖZ” elnevezésű város-rehabilitációs pályázaton, közterület komplex megújítása témában.

A beruházás a Máriaremetei út – Szabadság utca – Kadarka utca – Áchim András utca által határolt tömbön belül valósult meg, a Fővárosi Közgyűlés 300 millió forintos támogatásával.

A projekt eredményeképpen az eddig kihasználatlan lehetőségeket rejtő terület megújult. A beruházás keretében környezetrendezéssel, tájépítészeti eszközökkel sport, közösségi és rekreációs funkciókat ellátó park jött létre.

A sikeres próbanapot és a műszaki átadást követően eljött az ideje, hogy a széles közönség is birtokba vegye a létesítményt.

A projekt zárórendezvényére és ünnepélyes átadására 2022. november 12-én kerül sor. Az esemény során lehetőség nyílik a folyamat és a végzett tevékenységek megismerésére egyaránt.

A programon a gyerekek és a családok részére a közösségi liget élményelemein felül lufihajtogatással, arcfestéssel, hagyományőrző népi játékokkal és trambulinnal szeretnénk emlékezetes napot szerezni, valamint 11.30-tól exkluzív sportbemutatóval várjuk a különleges élmények szerelmeseit.

A lezárult munka közel egy évig tartott, és végre birtokba vehető a 28 ezer négyzetméteres ligetegyüttes, pihenőpark, sport és rekreációs terület.

A kialakítás során megvalósult a minőségi földcsere, a termőföld füvesítése és új növénykultúrák telepítése. A fák, cserjék öntözőrendszeren keresztül jutnak vízhez.

A kábelárkok ásása, fektetése és a teljes közvilágítás kiépítése korszerű energetikai normáknak megfelelően történt.

A KRESZ-pálya útburkolati jelei, információs táblája és forgalomirányító lámpái segítik a gyermekek tanulását.

A futópálya speciális sportburkolatot kapott. A felső rétegben beépített, anyagában színezett EPDM gumigranulátum vízáteresztő, UV stabil és magas kopásállóságú. A gumiburkolat telepítése folytán fokozottabb a ligetben játszó és sportoló vendégek biztonsága, különös tekintettel a kicsikre.

A központi pavilon építési munkálatai is a befejeződtek, teljes funkciókkal szolgálja az érdeklődőket.

Az átadó ünnepségen ismét kóstolható a kerület nagy népszerűségre számító saját terméke, a „Buda Szóda” is.

Látogatóban a Máriaremetei Közösségi Ligetben | Budapest Főváros II. Kerület Önkormányzata (masodikkerulet.hu)

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek