Share on facebook
Share on email

Újra robotok lepték el Tatabányát az Edutus Egyetem szervezésében a FIRST® LEGO® League tatabányai fordulóján

2022. február 11-én ismét az Edutus Egyetem szervezésében került sor a Lego robotépítési és programozási verseny tatabányai fordulójára. A megmérettetésen idén 6 csapat vett részt, akik Budapestről, Székesfehérvárról, Esztergomból, Tatáról és Pécsről érkeztek.

A rendezvényt Szögi Zoltán, az Edutus Egyetem vezérigazgatója, Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő asszony és Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője, miniszterelnöki biztos úr nyitották meg. Beszédeikben örömüket fejezték ki, hogy ismét élő versenyen köszönthetik a résztvevőket, az Edutus Egyetem LEGO® robotépítési és programozási versenyekkel kapcsolatos kezdeményezéseit méltatták és a csapatoknak az együttműködés és játszva-tanulás fontosságát hangsúlyozva kívántak sok sikert.

A nap folyamán a 9-16 év közötti fiatalokból álló, 3-10 fős csapatok az éves témában (Cargo Connect) prezentálták kutatási projektjeiket. Az értékelés részét képezte a csapatmunka megfigyelése is egy kreatív, együttműködésen alapuló feladat megoldásán keresztül. A bírók a csapatok által megépített LEGO® robotok gépészeti megoldásait, és a velük végrehajtott robotmenetköröket is pontozták, melyek során a versenypályán különböző feladatokat kellett teljesíteniük a csapatoknak 2,5 perc alatt. A 6 csapat mindegyike 3 fordulóban teljesítette a menetkörét és a legtöbb pontot elért csapatok között zajlott a döntő

Az összetett verseny első helyezettje a budapesti Storms csapat lett, a pécsi ANK Robot Team második helyet ért el, a harmadik helyezést pedig a budapesti Fazekas RoboTeam és az esztergomi FrankaTech csapatok szerezték meg. A kupákat, érmeket és ajándékokat Szögi Zoltán és a verseny bírái adták át. A győztes Storms csapat az elért eredményével továbbjutott a február 26-án szombaton, Budapesten megrendezésre kerülő országos FLL döntőbe. Sok sikert kívánunk nekik a szerepléshez!

A következő legorobotverseny az Edutus Egyetem szervezésében a 2022. május 9-én, Debrecenben megrendezésre kerülő World Robot Olympiad első regionális döntője lesz, amelyre a regisztráció már nyitott. 

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Két magyar cég, a Logiscool és a Makery DIY is megkapta az Európai Franchise díjat

Szeptember 19-én adták át első alkalommal az Európai Franchise Díjat. A résztvevő országok Franchise Szövetségei kizárólag az előző évben országosan elismert cégeket delegálhatták a díjra, így kimondottan a legjobbak legjobbjait mérték össze. Az öt kategória nyertesei között szerepel a magyar alapítású Logiscool és a Makery DIY is.