Share on facebook
Share on email

Újra ellátogat Bogyó és Babóca a Kultúrkúriába!

""A nagy sikerű bábkiállítás mellett a szintén népszerű gyermeknap is várja a családokat rengeteg programmal a Kultúrkúriában.

2018. május 7. hétfő – 2018. május 30. szerda

Bogyó és Babóca bábkiállítás

Bartos Erika által készített Bábkönyv eredeti, egyedi bábjainak és díszleteinek, valamint budapesti grafikáinak kiállítása.

A tárlat megnyitóján az írónő mesevetítést tart 2018. május 5-én 11 órakor.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Kultúrkúria ismét megörvendezteti legkisebb látogatóit és vendégül hívta Bogyót, Babócát és kis barátaikat.

""A tárlat ideje alatt a kedvelt meseíró és illusztrátor Budapest épületeiről és városképeiről készült grafikái is megtekinthe-tők a Brúnó Budapesten, és a Budapest titkai című könyvekből.

Bartos Erika a Bogyó és Babóca bábkiállítás anyagát másfél év alatt készítette el 2012-ben. 14 vitrinben kelnek életre a sorozat szereplői, helyszínei bábok formájában. A gyerekek megcsodálhatják a mesékben szereplő házikókat, a léghajót, egész közelről szemügyre vehetik az apró tárgyakat és persze Bogyót és Babócát több jelenetben, az összes barátaival együtt.

" Már a legelső Bogyó és Babóca kötet megjelenésekor megvarrtam a szereplőket kesztyűbáb formájában, és férjemmel rendszeresen elbáboztuk a Bogyó és Babóca meséket országszerte… Semmi másról nem szólt ez, mint örömöt okozni a legkisebbeknek. Minden egyes díszlet, kellék készítésére jól emlékszem, kinőtt ruhákat, kiürült papírdobozokat használtam a díszletekhez. " Bartos Erika

A kiállítás számtalan helyszínre kapott meghívást bel- és külföldön egyaránt, nagy örömünkre a 2012-es tárlatot követően ismét intézményünkbe költöznek egy kis időre e harmónikus mesevilág szereplői.

A kiállítás díjtalanul megtekinthető hétköznap 8-19 óráig, hétvégén 10-18 óráig. Pünkösdkor zárva.

""2018. május 26. szombat 15:00

Gyermeknap

Max és Móric – a Ciróka Bábszínház előadása, a fergeteges Feak Fusion Cabaret cirkuszi műsora, a Kiskalász zenekar gyermekkoncertje, Lovagi torna, a Tekergőtér, Furfangos csudavilág játszóház, ügyességi és logikai játéktár, kézműves játszóház, valamint hempergő várja a gyerekeket.

MAX ÉS MÓRIC – A CIRÓKA BÁBSZÍNHÁZ ELŐADÁSA

Vásári csínykavalkád

Wilhelm Busch híres mesesorozata a magyar olvasók körében is népszerű. Max és Móric két csibész, akik a jól nevelt és szófogadó gyerekek ellenpéldái: szabadok és szertelenek. Csínytevéseik során számos mulatságos kalandba bonyolódnak. Hol a péket szedik rá, mert nyalánkságra vágynak, hol a nagybácsi ágyába csempésznek bogarat…

""“Vásott gyerek száma tenger: Róluk annyit hall az ember! Persze hát e két vitéz Mindenféle csínyre kész! Kik, ahelyett, hogy térve jóra, hallgatnának okos szóra, rajta sokszor csak kacagnak, gúnyolódva jót mulatnak."

Szereplők: Fülöp József, Jankovics Péter

Zeneszerző: Szabó Balázs

Rendező: Schneider Jankó

VILÁGSZÁM – A FREAK FUSION CABARET FERGETEGES CIRKUSZI MŰSORA

Magyarország egyik első újcirkusz-társulata, amely a múlt századi vándorcirkuszok világát idéző hangulatával, a cirkusz, a varieté és a mozgásművészet összekapcsolásán alapuló különleges és rendkívül humoros előadásaival itthon és külföldön is nagyon népszerűvé és egyedivé vált. Látványos zsonglőr, akrobata és táncos előadásukkal örvendeztetik meg kisebb és nagyobb vendégeinket!

""HEPEHUPA – A KISKALÁSZ ZENEKAR KONCERTJE

Zenéjük színes, sokféle, a magyar népzenei motívumokon, a latin és cigány zenén keresztül az arab zenéig többféle zenei világgal ismerkedhetnek meg a gyerekek. Céljuk megkönnyíteni a verstanulást a kicsiknek fülbemászó dallamokkal, érdekes ritmusokkal és népszerűsíteni a gyerekek körében az „élő” hangszeres zenét. A zenekar mára már a legtöbb hazai fesztiválon megfordul és igényes zenéjükkel, közvetlen hangulatú koncertjeikkel elvarázsolják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A zenekar tagja: Varga Bori, Boros Attila, Mogyoró Kornél, Sántha Gábor

FOLYAMATOS PROGRAMOK

LOVAGI TORNA – A BÓBITA BÁBSZÍNHÁZ JÁTSZÓTERE Ki ne álmodozott volna arról, hogy páncélt ölt magára, lóra pattan, és dárdával kezében, lovagként indul a csatába? A Bóbita Bábszínház olyan ügyességi társasjátékkal várja a gyerekeket, amelynek állomásait végigjárva valóra válhatnak a fenti álmok, ábrándozások! A tematikus játszótér öt szakaszán különböző nehézségű feladatok várják a lovaggá válni kívánó apródokat.

Tessék, tessék, csak tekergessék! Izgalmas szerkezetek, szórakoztató feladatok kicsiknek és nagyoknak! A TEKERGŐTÉR egyedi tervezésű és kivitelezésű játékok gyűjteménye. Olyan játszótér ahol a gyerekek és játékos kedvű szüleik egyaránt jól szórakozhatnak és próbára tehetik ügyességüket. Ezen a játszótéren lehet tekerni – forgatni – húzni – tolni – billenteni – fújni – és főleg gurítani. A szabályok minden esetben egyértelműek, a sikerélmény és a jó hangulat garantált.

""JÁTÉKOS TUDOMÁNY – FURFANGOS CSUDAVILÁG JÁTSZÓHÁZ Szórakozz önfeledten és okosodj játszva az interaktív játszóházban! Különleges alkalmatosságok, meglepő feladványok,látványos kísérletek és logikai játékok.

MINDEZEK MELLETT KÉZMŰVES JÁTSZÓHÁZ, ÜGYESSÉGI ÉS LOGIKAI JÁTÉKOK, ARCFESTÉS ÉS HEMPERGŐ VÁRJA A GYEREKEKET.

A belépés díjtalan. Eső esetén rendezvényünket a Kultúrkúria épületében tartjuk meg.

2018. május 28. hétfő 9:30

Picik színháza: Miau

Kabóca Bábszínház előadása 2 éves kortól

""Előadásunk egy óriási bújócska a két ügyetlen bohóc és a pajkos cica között, de a rafinált macska mindig túljár az eszükön. Ide bújik, oda bújik, még mindig őt látjuk, vagy már csak az árnyékát? A produkciót színes vetítések tarkítják és a gyerekek vidám zene kíséretében válnak játszótársaivá a szereplőknek.

Zeneszerző: Nyitrai László Animáció: Jelena Petosevic Rendezőasszisztens: Szalai Renáta Koncepció: Miliana Lenak Rendező: Miliana Lenak

Szereplők: Benkő Zsuzsanna, Szívós Réka, Szőke Kavinszki András

Az előadás a Kabóca Bábszínház és a Buden Teatar koprodukciója.

Az előadásra egységes jegyek korlátozott számban vásárolhatók. Nagy érdeklődés esetén előadásunkat 11 órakor megismételjük. Javasolt az előzetes jegyvásárlás. A későn érkezőket sajnos nem tudjuk a már elkezdődött előadásra beengedni. Megértésüket köszönjük!

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek