Share on facebook
Share on email

Újjáéledő Margit-negyed – faültetések és zöldítés a körúton, megnyílt a Margit-negyed Nappali

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook bejegyzése az újjáéledő Margit-negyedről, a Margit körút tervezett zöldítéséről, faültetésekről és arról, hogy hamarosan nyit a Margit-negyed Nappali.

Hamarosan kezdődik a Margit körút zöldítése, melynek során 3248 db évelő és 1970 db hagymás növény ültetését tervezzük a Margit körút páros oldalán, és legalább egy tucat fát fogunk ültetni az érintett területen. A Margit körút zöldítését a Főváros Önkormányzattal együttműködve, a BKM Budapesti Közművek Nzrt. FŐKERT Kertészeti Divíziója által készített környezetrendezési tervek alapján a II. kerületi Önkormányzat valósítja meg.

Fontos megjegyezni, hogy az elavult közműszabályok miatt rendkívül nehéz megfelelő helyet találni az ültetendő fáknak, viszont eljött az ideje, hogy szemléletváltozással, máshol már bevált módszerek alkalmazásával bizonyítsuk, van lehetőség a közművek megóvására és a fák életterének biztosítására egyidejűleg.

A zöldsáv rehabilitációja mellett egységes térkőburkolatra cseréljük a területen az aszfaltot, így a későbbiekben könnyebben, valamint kisebb zaj- és porterhelés mellett válnak javíthatóvá a közművek. A Margit-negyed már bőségesen az újjáéledés útján halad. Galériák, közösségi terek, kulturális vállalkozások érkeznek üzletekkel és éttermekkel együtt, egyre több eddig üres üzlethelyiség telik meg élettel. Továbbra is örömmel látunk minden érkező céget és közösséget, nagyon bízunk a sikerükben.

De a Margit-negyed nemcsak arról szól, hogy megteljenek a kirakatok, kiadhassuk az üres üzlethelyiségeket így csökkentve az önkormányzatot terhelő költségeket. A környék revitalizációja ennél többet jelent, és már most többet nyújt, hiszen egyre vonzóbbak a nem önkormányzati helyiségek is, egyre izgalmasabb programoknak ad otthont a környék, így egyre nagyobb számban jelennek meg a szolgáltatók és vendégeik.

További tervünk, hogy célzottan a Margit körút kőburkolatú társasházai részére pályázatot hirdetünk az épületek homlokzatának tisztítására, hogy tetszetősebben mutassanak a körút építészeti értékei.

Mindezek mellett pedig arculati iránymutatást fogalmazunk meg a körúti üzletportálok tulajdonosai felé annak érdekében, hogy az épületek építészeti stílusához illeszkedő, méltóbb megjelenés fogadja a körúton közlekedőket. Szerdán nyílik a Margit-negyed Nappali, a környék társalgója is. A Nappali egy olyan klub vagy közösségi helyszín, ami társasházi programot fejleszt, gyerekfoglalkozásokat és filmklubot tart, workshopokat szervez permakultúrás gangokról, fermentálásról.

Rengeteg programmal készülünk, melyekről bővebb információt itt találnak: Margit-negyed Nappali: a környék társalgója Májusban várhatóan két helyszín esetében is az itt élők közösségéhez fordulunk, és azt kérjük, mondják el, milyen funkciót tartanak kívánatosnak a megürült vagy éppen kihasználatlanul álló helyiségekben. Így járunk el a Dugattyús ház esetében az egykori díjbeszedő helyiségével és a közel 300 négyzetméteres bunkerrel az önkormányzat alatt.

Indulnak a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjai, melyek közül több eseménynek a Margit-negyed ad otthont, úgyhogy rengeteg alkalmunk lesz találkozni.Köszönöm valamennyi Margit-negyed dolgozónak a rengeteg program szervezését, a Nappali berendezését és működtetését, a Margit-negyed csapatának a munkáját!

Vigyázzunk egymásra!

Vigyázzunk Budára!

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek