Share on facebook
Share on email

Újabb orvosi rendelő újult meg – Elkészült a Lotz Károly utcai rendelő teljes felújítása

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook bejegyzését közvetítjük.

A felújítás során felvonót alakítottunk ki, akadálymentesítettünk, átépítettük az épületgépészeti és elektromos közművek infrastruktúráját, video-kaputelefonos rendszert alakítottunk ki, új betegvárók, akadálymentes mosdók, pelenkázók, orvosi szobák tárolók, öltözők és teakonyhák épültek.

Bízom benne, hogy a megújult orvosi rendelő hatékonyan szolgálja majd a páciensek gyógyulását!

Ami a részleteket illeti:

A felújítás során a teljes épületgépészeti-, elektromos közmű infrastruktúra átépítése megtörtént. A közműfogadó helyektől új gépészeti rendszereket, új vezetékezés és új fűtő-, hűtő-, szellőző berendezéseket építettünk.

Fejlesztettük az elektromos hálózatot, az energetikai fejlesztés jegyében korszerű hőszigetelő üvegezésű nyílászárókat építettünk be.

A megújult rendelőben mostantól egy korszerű felvonó szolgál, amivel a rendelő szintjeinek akadálymentes megközelítése biztosított.

Az átalakítás során azon volt a hangsúly, hogy magasabb színvonalú egészségügyi ellátás valósulhasson meg, és biztosítsuk a dolgozók megfelelő munkavégzésének helyszínét a szintenkénti orvosi rendelőkkel, a hozzájuk kapcsolódó asszisztensi szobákkal, teakonyhával, mosdóval, öltözővel és funkcionális tárolókkal.

A betegek kényelmét szolgálják a szintenként kialakított betegvárók, valamint az azokhoz kapcsolódó mosdóhelyiségek, akadálymentesített mosdók, valamint pelenkázók.

A betegforgalmat segíti az újonnan kialakított, minden orvosi rendelőből elérhető video-kaputelefonos beléptető rendszer.

Valamennyi berendezés, beépített- és mobil bútor I. osztályú gyártmány, tartós, minőségi termék.

Az épület körüli valamennyi udvari területet, az előkertet, az oldalkertet és a hátsó kertet füvesítettük, és a meglévő társasházi kerítést is lefestettük a teljes telek hosszán.

Az előkertben új négy állásos kerékpártároló létesült, és új villámhárító rendszert építettünk az egész társasházban.

A Lotz Károly utcai rendelő teljes felújítására az Egészséges Budapest Program keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított forrásból 258 millió forintot használtunk fel, amit kiegészít a 69 millió forintos önkormányzati önerőből megvalósuló fejlesztés.

A Fazekas utcai vízivárosi rendelő átadása, a Lotz Károly utcai rendelő teljes felújítása mellett hat további rendelő – a Vérhalom téri, a Fillér utcai, a Rét utcai, a Tölgyfa utcai, az Ady Endre utcai és a Komjádi utcai rendelők – részleges felújítása is megtörtént.

A fejlesztések és felújítások elvégzéséhez az Egészséges Budapest Program keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított 500 milliós forrás mellett szükség volt az önkormányzat 132 millió forintos önerőből megvalósuló fejlesztéseire is.

Hatalmas, komplex munka volt, minden páciensnek és egészségügyi dolgozónak köszönöm a türelmet! Várhatóan július 6-tól újra üzemel a Lotz Károly utcai rendelő.

Vigyázzunk egymásra!

Vigyázzunk Budára!

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek