Share on facebook
Share on email

Töltsük meg olvasmányélményekkel a nyári szünetet

A nyár a gyerekeknek a pihenés, a kikapcsolódás ideje. A szülők ilyenkor igyekeznek élményekkel teli napokat szervezni a gyerekeknek.

Nem kell azonban feltétlenül csak kirándulásokra vagy múzeumi látogatásokra gondolni, hiszen egy jó könyv is rengeteg élménnyel gazdagíthatja az olvasóját!
Ahhoz azonban, hogy egy könyv élményt jelentsen, arra van szükség, hogy a gyermek megfelelő olvasási rutinnal rendelkezzen. Ezt viszont csak gyakorlással lehet kialakítani.
Ebben nyújt segítséget a Napraforgó Könyvkiadó gondozásában megjelent Olvass velünk! sorozat.
A sorozat négy szinten kínál egyszerűsített szövegű olvasmányokat.

Az első szinten a betűkkel még éppen csak ismerkedő gyerekek szerezhetnek sikerélményt a rövid, egyszerű, nagybetűkkel szedett szövegek révén.

A második szinten már több szöveg, bonyolultabb mondatok várják a gyakorolni vágyó gyerekeket, akik a klasszikus mesék mellett ismeretterjesztő olvasmányok közül is válogathatnak.

A harmadik szint belépést jelent a nagy, klasszikus olvasmányok világába: a gyerekek számára adaptált kötetekben az olvasók megismerkedhetnek a klasszikus világirodalom legismertebb történeteivel.

A negyedik szinten folytatódik az ismerkedés az irodalmi művekkel, amelyeket a gazdag illusztrációk segítségével még jobban be tudnak fogadni a gyerekek.

Így gyakorlatilag a kanapéba süppedve is lehet élményekben gazdag a nyári szünet, emellett a gyerek a gyakorlás révén nagy lépést tehet az olvasóvá válás útján!

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Két magyar cég, a Logiscool és a Makery DIY is megkapta az Európai Franchise díjat

Szeptember 19-én adták át első alkalommal az Európai Franchise Díjat. A résztvevő országok Franchise Szövetségei kizárólag az előző évben országosan elismert cégeket delegálhatták a díjra, így kimondottan a legjobbak legjobbjait mérték össze. Az öt kategória nyertesei között szerepel a magyar alapítású Logiscool és a Makery DIY is.