Share on facebook
Share on email

Temető maradványai kerültek elő a II. kerületben

Az 1600-as évek végén létesült temető maradványai kerültek elő a Szász Károly utcában - írja Őrsi Gergely, II. kerületi polgármester Facebook bejegyzésében.

Szinte minden alkalommal, amikor felújítást végzünk Buda valamelyik utcáján, nemcsak az útfelületet cseréljük és a közműveket újítjuk meg, hanem örökségünk egy darabjához is közelebb kerülünk.

Így történt ez most is, amikor a Fővárosi Vízművek által végzett munkálatok során egy temető maradványai kerültek elő. Az így feltárt koporsómaradványok és emberi csontok vizsgálatából kiderült, száz évnél is idősebbek.

Történészek bevonásával, a Budapesti Történeti Múzeum munkatársai segítségével megállapítottuk, minden bizonnyal egy ennél is régebbi temetőt tártak fel, ahova a XVII. század végén, a török hódoltság alól felszabadult budaiakat helyezték örök nyugalomra.

Az így feltárt síroknak igyekszünk méltó körülmények között emléket állítani.

Ma kollégáink elszállítottak egy 3 tonnás sziklát, ami szintén az egykori temető területén lehetett, így a Szász Károly utca felújítási munkálatai zavartalanul folytatódnak.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Elkészült a Volt egyszer Budán… II. kötete

Tavaly decemberben mutattuk be a Volt egyszer Budán… I. kötetét. A II. kerület helytörténeti kiadványa hatalmas siker lett. A teltházas bemutatót követően hetekig óriási érdeklődés mellett vásárolták a könyvet.

Mozdulj, Buda!

Családi foci a Panoráma sportközpontban április 21-én 9-től 13 óráig