Share on facebook
Share on email

Sztárok, gyerekprogramok, ünnepi jókedv vár a 10 millió Fa hétvégi eseményén

Geszti Péter és Váczi Eszter koncertje zárja a 10 millió Fa ingyenes hétvégi eseményét A Grundban, de nem csak a zene szerelmesei találják meg számításukat.

Az érdeklődők találkozhatnak Boldizsár Ildikóval, Szabó Simonnal, Döbrösi Laurával, Pokorni Liával és Pumped Gabóval is, míg a gyerekeket a többi között Aszalós Rita szórakoztatja.

Június 10-én, ezúttal nyílt országos találkozóján és családi napján már délelőtt tíztől vár érdeklődőket a 10 millió Fa országos közösség. A hivatalos programot Szabó Simon és Bojár Iván András a 10 millió Fa alapítója nyitja meg 11h-kor, miközben a gyerekprogramok folyamatosan zajlanak faültetéssel, játszósarokkal és Aszalós Rita átmozgató játékaival.

Van ingyenebéd, a Grundnak köszönhetően

Az egy órára tervezett vega és nemvega bográcsos lecsó elfogyasztása előtt Kollár-Klemencz László veszi át a színpadot. Itt kell megemlíteni, hogy A Grund környezetvédelmi elkötelezettsége miatt ingyen bocsájtja az alapítvány rendelkezésére a helyszínt, sőt még egy lecsóebédre is megvendégeli a 10 millió Fa jelenlévő tagjait, s (a készlet erejéig) az érdeklődőket. Ha már elköteleződés a természetvédelem mellett, érdemes lesz szót ejteni a K&H Bakról is, amellyel együttműködésben az elmúlt fél évben 100 bölcsi, ovi és iskola udvarát varázsoltuk hűsítő ligetekké.

Geszti koncerttel zárul a 10 millió Fa VIII. országos találkozója és családi napja

A tervezett program szerint a délután kettőtől kezdődő eszmecserék sorát Boldizsár Ildikó és Bojár Iván András beszélgetése nyitja, melyek központi eleme a 10 millió Fa fő tevékenysége, a faültetés, illetve az éltetés lesz, mely a víz és az nyáron esedékes öntözés szerepére irányítja a figyelmet. A programok hivatalos részét Geszti Péter és Váczi Eszter koncertje zárja negyed hattól.

Ültetés/Éltetés szezonforduló ünnepe

Esemény időpontja: Június 10. 10.00-17.00

Esemény helyszíne: A Grund (Corvin negyed)

„Eddig ültettünk. Mostantól éltetünk! Ez a pillanat egyben egy új időszak, a fáink életben tartását, növekedését biztosító éltetési szezon nyitánya is. Ilyenkor egy picit együtt kell átalakulnunk 10 millió fából 10 millió vízcseppé” – olvasható a 10 millió Fa honlapján.

Megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Ezt se hagyd ki

Kapcsolódó cikkek

Elkészült a Volt egyszer Budán… II. kötete

Tavaly decemberben mutattuk be a Volt egyszer Budán… I. kötetét. A II. kerület helytörténeti kiadványa hatalmas siker lett. A teltházas bemutatót követően hetekig óriási érdeklődés mellett vásárolták a könyvet.